19. kolo
12.01.2013 22:00 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Sevilla FC 2:0

Roberto Soldado zařídil domácí vítězství nad Sevillou, když vstřelil oba jediné góly zápasu. Hosté tak ztratili šanci dotáhnout se na kluby před sebou a patří již až 12. příčka. Valencia pod novým trenérem Valverdem vyhrála již posedmé, díky čemuž je již na 7. pozici.

Sevilla moc dobře věděla, jak je pro ni tento zápas důležitý, a hráči v předzápasových rozhovorech prohlašovali, že musí za každou cenu vyhrát, aby se konečně přiblížili týmům z vyšších pater tabulky, kam samotná Sevilla papírově také patří. Zároveň si přáli, aby při i nadále stáli fanoušci, kteří je v posledních zápasech vypískali. Po další prohře se ale nálada mezi hráči a fanoušky spíše ještě zhorší.

Naopak příznivci Valencie si mohou mnout ruce, neboť pod novým vedením trenéra Valverdeho najednou vše funguje a tým vyhrává jak doma, tak i venku. Zisk dalších tří bodů znamená, že se Valencie dostala již na 7. příčku a ztrácí pouhý bod na čtvrtou Málagu, která okupuje příčky Ligy mistrů.

Do první šance zápasu se dostal záložník Sevilly Ivan Rakitič, ale v pokutovém území nebyl dostatečně důrazný a brankáře Diega Alvése nijak výrazně nezaměstnal. Jen o dvě minuty později přestřelil valencijský Ricardo Costa bránu poté, co ho Pablo Piatti z rohového kopu našel zcela neobsazeného u zadní tyče.

Sevilla ihned kontrovala, když se dokázal uvolnit Jesús Navas, ale jeho střelu nakonec dokázal Alvés chytit. Andalusané se v první půli dostali ještě do dvou velkých šancí. Nejprve se míč dostal díky tečované Rakitičově střele k Álvaru Nagredovi, u kterého ale byla včas obrana domácích, a poté Negredo pronikl až k hranici pokutového území Valencie, ale nedokázal přesně najít spoluhráče Josého Antonia Reyese, a tak vyšla celá akce do ztracena.

Z prvního poločasu ale měla více Valencie, která měla trvalý tlak, ale nedokázala se dostat do žádné vyložené situace. Až v 38. minutě fauloval před hranicí pokutového území Emir Spahič Evera Banegu a z nařízeného přímého kopu pálil těsně nad břevno Tino Costa, který musel vystřídat Davida Albeldu. Tino Costa se dostal ještě k jednomu přímému kopu, tentokrát již na začátku druhého poločase, kdy Fernando Navarro fauloval Pabla Piattiho, ale jeho druhé pokus letěl ještě výše.

Valencia se nakonec dočkala svého vytouženého gólu v 55. minutě, kdy po Piattiho rohu hlavičkoval Adil Rami, který přesně našel neobsazeného Soldada. Ten již neměl moc práce, když zblízka zavěsil míč do sítě sevillské brány. Zaznamenal tak svůj desátý ligový gól sezóny.

Sevilla poté zahrávala tři přímé kopy, ale ve všech případech se obraně Valencie podařilo odkopnout míč do bezpečí. Domácí se po chvíli odmlky opět chytili otěží zápasu a Tino Costa mohl zvýšit na 2:0, když pálil zpoza pokutového území, ale bránu přestřelil. Oba týmy pak rozehrály další sérii přímých kopů, ale ani z nich nevzešla žádná vážnější situace, kterou by museli řešit brankáři.

V obrovské šanci se v závěru zápasu objevil Soldado, který udělal kličku brankáři Diegu Lópezovi, ale Gary Medel dokázal míč odkopnout ještě dřív, než překročil brankovou čáru. Útočník Valencie se ale svého jedenáctého gólu sezóny nevzdal, když dvě minuty před koncem poslal míč hlavičkou do sítě po Banegově centru.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Robík

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 soldado z penalty

Reagovat
Robík

2:1

Reagovat
Robík

Konečně Valencie jakou jji znám. .A teď útok na LM a Real M na ně už je to jen 7 bodů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele