17. kolo
21.12.2012 20:00 CET
4 : 2
(3:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Getafe CF 4:2

Ve Valencii zřejmě nebudou podzimní část letošní sezony hodnotit zrovna kladně, alespoň konec se však vydařil na výbornou. Netopýři přestříleli doma na Mestalle Getafe 4:2 a s rokem 2012 se rozloučili tříbodovým ziskem, který je posune do první poloviny tabulky. Domácí triumfovali stylem start-cíl, vedli už od první minuty a soupeře nikdy úplně dotáhnout nenechali.

Valencia se tak po výhře posunula ligovým pořadím o něco vpřed - mimojiné právě před Getafe. Začalo to všechno naprosto bezchybně a zatímco ze hry uteklo pouhých čtyřicet sekund, skóre už se poprvé měnilo. Na pravé straně útočné poloviny získal míč Feghouli, zatáhl ho až do rohu, poté svým centrem našel na malém vápně trestuhodně neobsazeného kanonýra Roberta Soldada a ten už se v podobných situací nemýlí, trefil se hlavou k tyči a Moyá byl bez šance.

Uběhlo navíc pouze šest dalších minut a Los Che vedli už o dvě branky. Hlavičkový souboj vyhrál maličký Piatti, z druhé vlny si pak pro merunu seběhl Jonas, šikovně si v rychlosti a na malém prostoru narazil se Soldadem a levačkou přesně zakončil. Jenže na světelné tabuli svítila informace, že je v plném proudu teprve třináctá minuta, a už padl třetí gól zápasu. To se do hry o body vrátilo Getafe, když Xavi Torres chytrou uličkou našel rozběhnutého Álvara Vázqueze a ten z úhlu překonal Alvese.

V zajímavém oboustranném představení se pokračovalo i nadále, o něco aktivnější však přeci jen byli domácí Netopýři. Ti sice dělali chyby v obraně, svým velmi dobře fungujícím útokem se ale dostávali do převahy. Tu mohl po centru Albeldy zužitkovat Jonas, z přední tyče ovšem hlavičkoval neúspěšně, o což se hlavní měrou postaral skvělý gólman Moyá. Tino Costa pak zase trefil střed hostující svatyně...

Getafe znovu zahrozilo až po necelé půlhodině hry - to napřáhl z dobré palebné pozice Lafita a trefil břevno valencijské klece! Třicátá minuta už čtvrtý úspěšný zásah v utkání přinesla, potřetí dnes se radovali domácí. Rohový kop rozehrál Tino Costa, našel ve vápně přesně hlavu Ricarda Costy a ten už se nemýlil, prudkou hlavičkou zvýšil na 3:1. Ve třicáté osmé minutě měly svou příležitost během několika sekund oba týmy, nejprve ale Míchel hlavičkoval těsně mimo, stejně se pak vedlo při zakončení nohou i Jonasovi.

Krátce před poločasem přišel ještě jeden nádherný moment, když se z voleje opřel do míče Lafita a Alves se musel pořádně vyznamenat, aby balón vytěsnil na roh. I po pauze se hrál velmi zajímavý a pohledný fotbal, snížit mohl už Álvaro, tentokrát ale neměl štěstí a proti Alvesovi neuspěl. Na opačné straně hřiště upaloval úplně sám na Moyu Jonas, výsledná střela ovšem orazítkovala pouze tyč.

Další korekce skóre proběhla v padesáté deváté minutě, Getafe se tím znovu dostalo na dostřel. Také to bylo po rohu, jen ze druhé strany - centroval Barrada a přesnou i razantní hlavičkou se prezentoval Alexis. Po této brance se hra trochu uklidnila, oba týmy jako by si začaly uvědomovat, že jde opravdu o hodně, a přestaly tolik bezhlavě útočit. Hosté ale věděli, že potřebují vstřelit ještě minimálně jeden gól, pokud chtějí pomýšlet na body, a proto otevřeli obranu a vrhli všechny síly do útoku.

Tento tah ale přinesl výhradně zajímavé momenty před hostující brankou, kam valencijští fotbalisté podnikali smrtící protiútoky. První dva - zakončené Banegou a Piattim - ještě definitivní rozhodnutí o osudu zápasu nepřineslo, v devadesáté čtvrté minutě už se ovšem domácí radovali. Teprve tři minuty byl na hřišti střídající Nelson Valdez, když do prázdné branky dopravil pobídku Viery a stvrdil tak důležité vítězství Valencie.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele