4. kolo
15.09.2012 18:00 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Celta Vigo 2:1

Netopýři i přes drobné vychýlení z letového plánu dorazili k premiérovému prvenství v sezóně a naštelovali své sonary směrem ke špici žebříčku. Os Celestes hrdinsky vzdorovali, upřímně řečeno byli v některých pasážích zdatnější a lepší, ovšem klíčových fázích ztroskotali a selhali v zakončení.

Střetnutí nabídlo nesmírně atraktivní a svižnou hru s pestrou plejádou zajímavých příležitostí a akcí. Za burácení naplněných ochozů nejprve šlápli na plynové pedály svěřenci argentinského lodivoda Mauricia Pellegrina, kteří se po pouhopouhých čtyřech minutkách hry radovali z prvního úspěchu, kdy se přízemní pumelicí prosadil záložník Sofiane Feghouli a přinesl do řad Netopýrů klid.

Konejšivou atmosféru ovšem začaly nabourávat protiútoky Celestes, jež sice povětšinou končily již v zárodku a neznamenaly vážnější ohrožení, do střeleckých příležitostí se přesto hosté dostali. Po Mallově prodloužení provětral Diega Alvése Iago Aspas, na něhož brzy navázal i Gustavo Cabral.

Galícijský nováček soutěže se osměloval stále více, Pellegrino na své svěřence hulákal jak pominutý, ale nic nepomohlo, trest za pasivitu, špatný pohyb a kombinaci přišel v šestnácté minutě, kdy letní posila Michael Krohn-Dehli využil fantastického a akrobatického přiťuknutí Cabrala, jenž propasíroval míč z těžkého úhlu mimo dosah Alvése a pro dánského hráče již nebyl problém doťuknout mičudu do sítě.

Valencijským rázem spadl hřebínek, Celta rozjela své protiútoky a soupeře v určitých pasážích dokonce přehrávala. Zapotil se i Diego Alvés, jenž musel likvidovat tu nebezpečné, tu obligátní pokusy Roberta Laga, Natxa Insa a Krohna-Dehliho. Valencie do poločasu nepředvedla nic, Celta si hodlala přivést do galicijských končin tříbodovou výslužku.

Ono by se to nejspíše podařilo, nebýt prachbídné koncovky týmu a brzké trefy Alyho Cissokha, který přesnou a prudkou hlavičkou po táhlém centru Tina Costy z přímáku na středovém kruhu rozvlnil síť a zaťal do soupeře bolavý netopýří drápek. Brzy na to mohl přidat třetí trefu Soldado, ale dneska měl vychýlená mířidla. Na druhé straně zahrozil Iago Aspas, jenž krásným volejem po jemném dloubáčku Krohna-Dehliho poslal míč jen těsně nad břevno.

Ačkoliv Celta držela balón a hrála s ostřílenějším soupeřem minimálně vyrovnaný part, Valencia předvedla, že se letos může spolehnout na relativně dobrou defenzivní práci. Proti Barceloně tato obrana udržela všechny hvězdy na uzdě, v klíčových minutách utkání sice nepůsobila vůbec klidným dojmem a vyzrálostí, přesto uspěla a nepropustila k Diegu Alvésovi nikoho. Vzhledem k tomu, že ofenzíva tentokráte byla nemastná neslaná, byli příznivci na Mestalle nakonec rádi za závěrečný hvizd.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
randi

Teď už 3 body musíme! Hlavně když povedeme, tak to zas nevypustit, jak s Deportivem.. Stejně to nebude jednoduchý, 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Valencii se furt mluvi o tom, ze letos skonci lip nez treti, tak by proto konecne meli zacit neco delat... 3:0

Reagovat
Robík

Budou druzí za Barcou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele