38. kolo
01.06.2013 21:00 CET
4 : 3
(2:1)

Reportáž

Sevilla FC - Valencia CF 4:3

Álvaro Negredo se stal katem Valencie. Do její brány se v posledním kole La Ligy trefil hned čtyřikrát, čímž ji nechal stát před branami Ligy mistrů. Stíhací jízda Valencie, která se v druhé polovině ligy snažila napravit zpackaný začátek sezóny, tak neskončila vysněním umístěním.

Valencie v posledním zápase sezóny soutěžila s Realem Sociedad, překvapením ročníku, o poslední kvalifikační místo do Ligy mistrů. V zápase se Sevillou dokázali zkušeného brankáře Andrése Palopa překonat Ever Banega i Roberto Soldado, který se mohl radovat dokonce dvakrát, ale ani to nestačilo na zisk bodů.

Hrdinou se totiž stal útočník Sevilly Álvaro Negredo, který zastínil všechny ostatní hráče na hřišti. Podařilo se mu totiž vstřelit hned čtyři góly, čímž poslal Valencii do kolen a především ze hry o Ligu mistrů.

Vítězství bylo pro Sevillu velmi důležité, neboť se dostala na 9. místo, které shodou náhod může stačit pro kvalifikaci do Evropské ligy.

Valencia se dostala do vedení už ve 12. minutě, Banega obešel tři protihráče a zpoza pokutového území trefil přesně šibenici Palopovy brány.

Sevilla ale dokázala do konce prvního poločasu srovnat. Nejprve přestála obrovskou šanci a břevno Soldada, ve 41. minutě pak hlavičkoval Gary Medel a Negredo kopem přes hlavu překonal brankáře Vicenteho Guaitu.

Stejný hráč dokázal vstřelit ještě gól do šatny, a to z penalty po faulu Ricarda Costy na Diega Perottiho, který se vřítil do pokutového území.

Další ránu dostali hosté o chvíli později, Jonasův souboj s jedním z protihráčů posoudili rozhodčí jako nedovolený a brazilského fotbalistu poslali hodně přísně do šatny dříve, než jeho spoluhráče.

Valencia se ale nevzdávala a v 55. minutě dokázala srovnat skóre, po centru Pereiry se prosadil Soldado.

Jenže stav 2:2 vydržel pouze minutu. Pak vyslal Moreno šikovně Negreda a ten zakončoval už do prázdné branky.

Po hodině hry si Negredo připsal ještě jeden gól, když jej chytře vyslal Ivan Rakitič. A Jesús Navas mohl přidat pátý zásah, ale jeho povedenou střelu dokázal Guaita zlikvidovat.

Dvě minuty před koncem zápasu se opět prosadil Soldado, ale na obrat v zápase již nebyl čas, a tak Sevilla v důležitém zápase dokázala porazit Valencii.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, marca.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

sevilla da gol

Reagovat
smazaný uživatel

sevilla da gol

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Veselac

2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele