11. kolo
11.11.2012 12:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Real Valladolid - Valencia CF 1:1

Valencie konečně získala druhý bod z venkovního zápasu, přesto ale nemůže být úplně spokojená. Proti papírově slabšímu Valladolidu šla brzy do vedení díky gólu Alyho Cissokha, jenže ten samý hráč v druhé půli fauloval a Víctor Pérez z nařízené penalty snížil na 1:1. Oba týmy tak s patnácti body zůstávají ve středu tabulky.

Valencii se v posledních čtyřech venkovních zápasech nepodařilo dát ani jeden gól, ale v nedělním zápase své prokletí prolomila. Vše odstartoval Dani Parejo, který ve 13. minutě trefil v přímého kopu břevno domácí brány. A trvalo to jen dalších šedesát sekund, než se skóre opravdu měnilo. Aly Cissokho byl připraven u zadní tyče a bez větších problému tak hlavou uklidil do sítě centr od Andrése Guardada.

Inkasovaný gól domácí hráče očividně probudil, neboť svůj dosud mdlý výkon rapidně zlepšili a brzy sahali po vyrovnání. Prsty v tom měl především Alberto Bueno, jehož střela se ovšem odrazila od tyče.

Guardado se poté mohl stát sám střelcem, když se ocitl v dobré šanci, ale jeho střela mířila těsně mimo. I tak ale Valencie odcházela do kabin mnohem spokojenější, neboť si držela jednogólový náskok a soupeře do žádných vyložených šancí nepouštěla.

Velkým překvapením bylo, že obávaný útočník Roberto Soldado nenastoupil od první minuty a byl šetřen. Do druhé půle ale již zasáhl, když vystřídal Nélsona Valdéze, a uvedl se tak, jak se od něj očekává. Po výborné práci Guardada z první poslal míč do sítě, radost mu ovšem pokazil odmávaný ofsajd.

A to se záhy ukázalo jako rozhodující, neboť o pouhé dvě minuty později utekl Cissokhovi Omar Rámos a francouzský bek, který ještě nedávno hrával za Olympique Lyon, fauloval. Bohužel to ale stihl až v pokutovém území, a tak byla odpískána penalta.

To zároveň znamenalo, že Cissokho musí vidět červenou kartu a opustit hřiště. To se také stalo a pro Valencii bylo ještě hůř, neboť Víctor Pérez penaltu proměnil excelentním kopem do horního roku brány, čímž nedal žádnou šanci brankáři Diegu Álvesovi.

Valladolid si v početní přesile vytvořil tlak, ale nedostal se k žádné další větší šanci. Tou jedinou byla střela střídajícího Luise Sastra, která ale mířila nad břevno valencijské brány. Domácí v závěru zápasu mohli naopak prohrát, ale Jesús Rueda zblokoval střelu Adila Ramiho z voleje, která směřovala přímo do brány.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Valencia zatím pokaždé po Lize mistrů prohrála, jinak jí to šlape. Myslím, že se z ttoho dá těžit a skusím 1......1:0

Reagovat
ryzskej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele