33. kolo
28.04.2013 21:00 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

Real Sociedad otáčí utkání s Valencií!

Domácí Real Sociedad San Sebastian učinil další výrazný krok ke konečnému umístění mezi nejlepšími španělskými týmy, dnes večer na svém stadionu předvedl velký obrat a nad Valencií vyhrál 4:2.

Souboj dvou aspirantů na Ligu mistrů uvedl stadion Anoeta v San Sebastianu. Netopýři z Valencie nutně potřebovali vyhrát, pokud si chtěli zajistit alespoň nějakou naději na Ligu mistrů příštího ročníku. Po devadesáti minutách napínavého souboj je ale jasné, že spokojenější budou jednoznačně domácí barvy.

Real Sociedad dále táhne vstříc evropským pohárům, dnes se ale musel obejít bez francouzské hvězdy Griezmanna. Jeho absence ale příliš znát nebyla, v dobré šanci se po Velově nahrávce ocitl Xabi Prieto. Velká příležitost se pro hosty otevřela po faulu a následném přímém kopu, Parejo ale napálil míč mimo tři tyče. Střeleckou pozici Prieta zmařil včasným a obětavým zákrokem vracející se Costa.

A tak mohli udeřit hostující hráči. Po rohovém kopu si míč ve vápně našel obávaný kanonýr Roberto Soldado a hlavou překonal brankáře Claudia Brava - 1:0.

Radost hostí ale neměla příliš dlouhého trvání - do hry o body znovu San Sebastian vrátil Iňigo Martinez, který pohotově srovnal krok.

Po faulu Mathieua za žlutou kartu se k exekuci postavil Castro, ale jeho technická střela skončila na boční síti. Rychlé reflexy musel předvést také brankář Claudio Bravo, jehož prověřil opět Roberto Soldado. Druhý poločas sliboval ještě více akce a gólových hodů. Těch jsme se ale nedočkali hned - prvních pár minut se tempo hry opět ustálilo. Až po hodině hry musela obrana domácího týmu vyvinout veliké úsilí, aby zablokovala pokus pronikajícího Sofiana Feghouliho.

Real Sociedad to myslí s útokem na Ligu mistrů smrtelně vážně, což dokázal vstřeleným gólem. Protiútok tažený Agirretxem zakončil po krásné nahrávce Gonzalo Castro, který překonal brankáře Diega Alvese a poslal svůj tým do vedení.

Aktivní Agirretxe mohl vzápětí rozhodnout, proti ale stál výtečně zasahující brankář Diego Alves. Nicméně, domácí tým zaváhání jejich střelce mrzet nemuselo, neboť jen o chvíli později navýšilo svůj náskok. Chvíli před koncem se totiž právě Imanol Agirretxe prosadil, když zakončil skvělý pas přesnou střelou z malého vápna.

Zdálo se být rozhodnuto, ale Netopýři se ještě nevzdali. Právě na hranici normální hrací doby vyrazil brankář Claudio Bravo střelu Roberta Soldada jen k dobíhajícímu Jonasovi a brazilský útočník zdramatizoval utkání - 3:2.

Domácí tým ale v honbě za svým snem drama nepřipustil a Imanol Agirretxe po úprku přes velkou část hřiště přeloboval vyběhnuvšího brankáře Alvese. Svým druhým zásahem v utkání stanovil konečný výsledek, který jednoznačně nahrává týmu trenéra Philippa Montaniera.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Robík

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
RS

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

X nebude to lehci utkani nez na espanyolu

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Vyborne San Sebastian

Reagovat
smazaný uživatel

tip Eurofotbalu byl 2

Reagovat
smazaný uživatel

Dulezitej zapas o LM, v tom Spanelsku je to tak krasny jak kazdej rok chyti formu nekdo jinej, tentokrat se v Evrope ukaze skvele hrajici Socieadad

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele