5. kolo
23.09.2012 12:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

RCD Mallorca - Valencia CF 2:0

Ve vynikajících výkonech v úvodu sezony pokračuje Mallorca, tým z Baleárských ostrovů dnes v poledním utkání zdolal doma Valencii 2:0. O branky vítězů se postarali Casadesus a Arizmendi, hosté na odpověď dílu neměli...

Valencijští začali o něco aktivněji a už ve druhé minutě zkoušel štěstí Jonathan Viera, mířil však mimo branku. A v osmé minutě se hned z první vážnější situace ve vápně hostujícího celku dostala Mallorca do vedení, a mohla za to série tak trochu podivných momentů. Nejistý zákrok stopera Ruize zaručil kupu volného prostoru pro Nsueho, který ovšem z pravé strany nedokázal ideálně odcentrovat, balón byl zblokován a skákal do prostoru, ve kterém nikdo nebyl. Sprinterský souboj o zisk meruny však vyhrál, i díky evidentnímu přistrčení Ramiho, domácí útočník Hemed, jenž následně našel v dobré střelecké pozici Casadesúse. Jeho zakončení rozhodně nebylo ideální, přesto však balón projel pod tělem padajícího Alvese a došoural se do sítě.

Nejaktivnějším hráčem Valencie byl mladík Viera, ani jeho další pokus ale neměl přílišnou šanci na úspěch, hostující záložník byl totiž ve velkém úhlu. O chvilku později se do slibné pozice dral Soldado, ani on, ani nikdo z dalších fotbalistů Netopýrů avšak nedokázal protlačit míč do sítě. Po půlhodině hry rozehrála Valencia svůj rohový kop nakrátko, Tino Costa pak posadil míč na hlavu Valdéze, ten ovšem trefil jen břevno. Do konce poločasu byli hosté i nadále aktivnějším týmem, do blízkosti Aouateho svatyně se ale nedostávali.

Do druhé půle vstoupila Mallorca výrazně lépe, jen dvě minuty po návratu ze šaten se v solidní příležitosti ocitl Nsue, hlavou ovšem nemířil přesně. V pětapadesáté minutě domácí utlumili jakoukoliv další snahu soupeře, přidali totiž druhou branku a o vítězi bylo prakticky rozhodnuto. Opět u toho byl Casadesús, jenž vyslal do úniku rozběhnutého Arizmendiho, ten si balón šikovně zpracoval a pruskou ranou k zadní tyči nedal Alvesovi šanci.

Hosté se do zápasu mohli vrátit o deset minut později, kdy po ruce Aouateho zahrávali nepřímý volný kop z pár metrů. Neprostupnou zeď, kterou tvořilo všech jedenáct domácích fotbalistů, ale nedokázal propálit ani Tino Costa, ani z následných dorážek nikdo další v bílém. Tino Costa pálil i patnáct minut před koncem, jenže na Aouateho si nepřišel. I před závěrečnou snahu Los Che se už skóre zápasu neměnilo, Mallorca tak potvrdila svůj snový start do sezony, po výhře nad Valencií má jedenáct bodů z patnácti možných a je druhá.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
HullCity

2:1

Reagovat
HullCity

Mallorca zatím válí!!!

Reagovat
KoryVCF

0:3

Reagovat
Robík

Škoda,že má Valencie tolik marodů.Myslím,že být zdraví,tak bodují.Sice Mallorca je ve formě,ale aby jí to vydrželo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele