7. kolo
07.10.2012 12:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Levante UD - Valencia CF 1:0

Ve svých matných výkonech pokračuje Valenca, třetí tým loňského ročníku španělské ligy nezvládl ani derby na hřišti Levante a po prohře 0:1 je až čtrnáctý. Netopýry předskočilo mimojiné i právě Levante, které slaví zisk tří bodů díky jediné brance Obafemiho Martinse.

Nigerijský útočník měl i první velkou šanci zápasu, a to už ve druhé minutě. To se po dobrém pasu Barkera hnal na Guaitu, jenže byl těsně bráněn Ramim a nedokázal přesně zakončit. V páté minutě notně zatrnulo domácím příznivcům, to když García přihrával vlastnímu brankáři Munúovi, což ovšem velmi dobře věděl Roberto Soldado a jen pár desítek centimetrů ho dělilo od toho, aby balón uzmul a následně zasunul do odkryté branky.

Levante zahrozilo zásluhou El Zhara, tomu ovšem rána vůbec nesedla a Guaita nebyl vyrušen ze svého klidu. Ve dvanácté minutě do šance postupoval Jonas, z úhlu však Munúu nepropálil. A jen o několik sekund později hledal Viera svým centrem Soldada, jeho hlavička ale Munúovu klec minula. Hosté byli v těch chvílích jednoznačně lepší, další zákrok si gólman Levante musel připsat po dělovce Costy, ani tentokrát se ovšem skóre neměnilo.

Soldada od samostatného postupu na Munúu dělilo povedenější zpracování, to na druhé straně z další možnosti už zapršelo. Martins utekl Costovi, naběhl si na dokonale zahraný dlouhý výkop Munúy, míč si ideálně zpracoval a bombou pod břevno nedal Guaitovi žádnou šanci. Vyrovnat mohl ještě před přestávkou Jonas, strážce domácí svatyně mu však skvěle zmenšil střelecký úhel a do kabin se tak šlo za stavu 1:0.

Krátce po návratu ze šaten se do pokutového území soupeře prodral El Zhar a střelou k zadní tyči si říkal o gólové oslavy, jenže Guaita byl proti a fantastickým reflexem udržel Valencii ve hře. V šedesáté sedmé minutě se hosté poprávu dožadovali penalty po zákroku na unikajícího Guardada, píšťalka sudího ovšem zůstala němá. V osmdesáté minutě měly šanci na gól oba celky, jak Soldada, tak na druhé straně Martinse ale vychytali oba brankáři. V závěru se do otevřené valencijské obrany hnali hned tři domácí fotbalisté a nakonec z toho bylo zakončení Ríose, Guaita však dnes chytal famózně. Ten po hlavičce Navarra nemusel zasahovat, a tak zápas skončil šťastným vítězstvím Levate 1:0.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Robík

Tak dnes se potvrdilo,že fotbal nemá logiku.Do golu si Levante pořádně nešáhlo na míč a pak mělo sem tam lepší chvilky.Rozhodčí byl hodně slabý a začátek mu utekl a pak už to nedohnal Valencie byla lepší,ale ty koncovky.Nezasloužená výhra Levante

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele