36. kolo
18.05.2013 18:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Getafe CF - Valencia CF 0:1

Valencia poráží Getafe a definitivně pohřbívá jeho šance na pohárovou Evropu. Jediným gólem o tom rozhodl francouzský obránce Jérémy Mathieu.

Netopýři se alespoň na pár chvil posouvají na kýženou čtvrtou příčku. K jejímu obhájení do konce sezony zbývají dva zápasy, jeden má k dobru ještě další konkurent, pátý Real Sociedad San Sebastian. Právě mezi těmito dvěma týmy se pravděpodobně strhne největší bitva...

Ta dnešní ale zpočátku vůbec nepřipomínala souboj o tak důležitou příčku. Netopýři se do zakončení příliš nehrnuli a úvodní minuty se nesly ve znamení poklidného držení míče na kopačkách hostí. První ohrožení brankáře Getafe si připsal záložník David Albelda, jeho projektil ale Moyá zneškodnit nemusel - včas zasáhla obranná linie.

Celý tým Getafe ví, jak velkou zbraň má k dispozici Valencie - Roberto Soldado představuje rozhodující element v ofenzivní fázi Netopýrů. Přesto jej obrana domácího celku nechala v poklidu hlavičkovat. Naštěstí pro Moyu mířila jeho hlavička nad bránu. Již po devatenácti minutách nastala první velká komplikace madridského týmu, když se zranil útočník Adrian Colunga. Jeho místo zaujal Angel Lafita, dál se ale do šancí tlačili hosté.

Když se blížila přestávka a domácí hráči se již viděli v šatně, přišel pro všechny jejich fanoušky šok. Minutu před koncem první půle se Valencia dostala k zahrávání nebezpečné standardní situace. Nacvičený signál proměnil ve vedoucí branku obránce Jérémy Mathieu, který přesnou střelou nedal brankáři Moyovi sebemenší šanci.

Po návratu ze šaten se větší prostor otevřel opět před útočníkem Soldadem, jeho střela ale mířila přesně do Moyova náručí. Svého spoluhráče se pokusil napodobit Tino Costa, ani jeho hlavička ale navýšení náskoku neznamenala. O větší rozruch mezi třemi tyčemi Getafe se pokusili také Ever Banega se Sofianem Feghoulim, ale ani jejich snaha k další brance nevedla. Naopak velkým zklamáním byla útočná hra Getafe, která brankáře Guaitu neohrozila snad ani jednou.

Rozhodčí Fernando Vitienes tak mohl po třech nastavených minutách ukončit klání, ve kterém jasně dominovali hosté. Getafe se kvůli tomuto výsledku loučí se sny o pohárech, Valencia naopak vyvinula tlak na Real Sociedad.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Robík

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele