23. kolo
09.02.2013 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Celta Vigo - Valencia CF 0:1

Gól střídajícího Nelsona Valdéze v úplném závěru zápasu Celty Vigo s Valencií znamenal, že si hosté odváží všechny tři body za těsnou výhru 1:0. Díky tomu půjdou svěřenci Ernesta Valverdeho do zápasu Ligy mistrů s Paris Saint Germain v o poznání lepší náladě. Pro Celtu to však znamená další týden strávený v zóně sestupu.

Třebaže jediná branka utkání přišla až v devadesáté třetí minutě, byla Valencie zaslouženým vítězem. Hosté si vytvořili více šancí a dokonce museli přetrpět i neuznaný regulérní gól kvůli špatně posouzenému ofsajdu. Celta nicméně může smutnit, neboť před pozdním inkasováním mohla klidně strhnout vedení na svou stranu, jenže ani jednu ze tří velkých příležitostí nevyužila.

Valencie je od trenérské změny na vzestupu. V minulém týdnu vybojovala cennou remízu s Barcelonou a i do tohoto střetnutí nastoupila naplno. Zvláště krajní bek Aly Cissokho se řádně činil ve větrání levé strany Celty, bohužel pro hosty jej ve třicáté šesté minutě zbrzdilo zranění kotníku, kvůli němuž musel předčasně opustit trávník. První velkou šanci utkání si však vypracovali domácí. Nejlepší střelec Viga Iago Aspas však ve skvělé příležitosti selhal, když se po přihrávce Orellany rozhodl brankáře Guaitu přeloboval, jenže vůbec netrefil branku. I tak však nabuzení domácí pokračovali v krátkodobém tlaku a Guaita musel vytáhnout prvotřídní zákrok, aby znemožnil Aspasovi radost i podruhé.

Valencie však ve tvorbě šancí nebyla o nic pozadu. Po půlhodině hry málem rozvlnil síť Tino Costa a jen včasný zákrok Demidova na brankové čáře mu v tom zabránil. Adil Rami pak zahodil skvělou příležitost těsně před odchodem do šaten, když Costův centr usměrnil pouze do tyče. Krátce po změně stran se Valencie konečně dočkala prostřednictvím Roberta Soldada. Jeho gól však rozhodčí neuznal pro domnělý ofsajd. Španělský reprezentační útočník se pořádně rozčiloval a zpomalené záběry mu daly za pravdu - v době Banegovy přihrávky byl přesně na úrovni obranné linie Celty.

Chvíli nato pálil jen těsně vedle Michael Krohn-Dehli, ovšem to bylo až do konce utkání ze strany Viga vše. Naopak se musel činit brankář Varas, nejprve u střely Jonáse zpoza šestnáctky a poté skvěle zareagoval na hlavičku Feghouliho již v nastaveném čase. Naneštěstí pro mužstvo Paca Herrery si Valencie stihla vytvořit ještě jednu příležitost, a tentokrát už byl Varas bezmocný. Paraguayský útočník jen chvíli předtím nahradil Jonása a svých pár minut na hřišti beze zbytku využil, když naskočil na skvělý Perreirův centr a hlavičkou umístil míč na zadní tyč. Valencie si tak odváží všechny tři body a posunula se již na páté místo v ligové tabulce.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

To vyzera na remizu 1:1

Reagovat
Pharrell

0:1

Reagovat
Robík

Reagovat
KoryVCF

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

To je v piči mal som remizu

Reagovat
smazaný uživatel

... to já jsem měl na výhru Valencie, takže to zas tak v p*či nebylo

Reagovat
Robík

Dobře Vydřené vítězství,ale zasloužené.Už by se konečně měli naučit proměnovat ty šance.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele