29. kolo
21.03.2012 20:00 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Real Zaragoza 1:2

Obrovské překvapení se zrodilo v rámci 29. kola španělské ligy ve Valencii, kde domácí tým prohrál s poslední Zaragozou 1:2. Valencia přitom byla v utkání po celou jeho dobu lepším týmem, ale díky střelecké nemohoucnosti a chybám rozhodčího nakonec prohrála. V tabulce už tak má na třetím místě pouze tříbodový náskok před čtvrtým Levante. Zaragoza je i přes vítězství stále poslední.

Už ve 2. minutě mohli jít domácí Netopýři do vedení. Povedenou kombinaci domácích zakončoval Aritz Aduriz, ale jeho ránu parádně vyrazil gólman Roberto. V 9. minutě už však hosté útok neubránili. Soldado se na pravé straně uvolnil přes dva protihráče a před branku naservíroval přesný balón Pablovi, který neměl problém přízemní střelou vsítit úvodní gól zápasu - 1:0.

O pár minut později to mohlo být o dva góly. V podobné situaci jako u prvního gólu tentokrát zakončoval Aduritz, ale jeho střela pouze lízla levou tyč branky Roberta. Ve 20. minutě pronikal do pokutového území domácích Soldado a byl sražen obráncem Alvarézem, který za tento zákrok viděl červenou kartu. Hosté tak zbytek zápasu dohrávali o desíti.

Ani to jim však nezabránilo velmi podivnému vyrovnání. Ve 29. minutě poslal před branku Valencie centr Lafita a v pokutovém území sehráli hlavičkový souboj domácí Dealbert s útočníkem Apoňem. Hostující hráč evidentně v souboji zahrál rukou, ale rozhodčí k nepochopení všech aktérů i diváků na stadionu pískl penaltu pro Zaragozu, kterou proměnil sám Apoňo a vyrovnal na 1:1.

Valencia si ještě do závěru poločasu stihla vytvořit několik šancí. V jedné z nich se ocitl sám před gólmanem Zaragozy Roberto Soldado, ale ani on ho překonat nedokázal. V nastaveném čase první půle se pak v čisté gólovce ocitl znovu Aduritz, ale jeho střela šla znovu doprostřed branky Zaragozy a brankou tak neskončila. Do kabin se tak šlo za stavu 1:1 a domácí byli ze současného stavu velmi frustrovaní.

Druhý poločas byl doslova noční můrou pro domácí Valencii. Ta si vytvořila hned několik tutových šancí a navíc téměř nepustila svého soupeře na vlastní polovinu a přesto utkání prohrála. Za zmínku určitě stojí situace z 59. minuty, ve které centroval před branku Zaragozy Jeremy Mathieu a hostující obránce zahrál evidentně ve vlastním pokutovém území rukou, ale penalta pro Valencii se nekonala.

V další stoprocentní šanci se ocitl znovu kanonýr Soldado, ale k jeho smůle mu balón v rozhodující chvíli utekl a jeho zakončení tak nebylo stoprocentní. Po něm spálili další velké šance také Jonas a Jordi Alba a nad Mestallou se začala stahovat mračna.

Jak už to ve fotbalu bývá, jediná střela Zaragozy na branku ve druhém poločase skončila brankou. V 78. minutě se hosté dostali do brejkové situace, kterou výborně vyřešil střelec prvního gólu Apoňo a povedenou ranou z hranice pokutového území nedal Guaitovi šanci - 1:2.

Závěr zápasu domácí zastihnul ve veliké psychické nevýhodě a Valencia už nedokázala na neuvěřitelně smolný průběh zápasu nijak odpovědět. V 88. minutě ještě dostal červenou kartu hostující Zucullini a Zaragoza tak dohrávala v devíti lidech, ale vedení 1:2 dokázala udržet a získala tak pravděpodobně nejcennější vítězství v této sezóně.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím, že krize je pryč!

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

tak sem jeste valencii gol pridal

Reagovat
randi

3 body musí! 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Valencia

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele