9. kolo
23.10.2011 20:00 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Athletic Bilbao 1:1

Valencia doma nedokázala naplno bodovat proti Bilbau a po remíze 1:1 je na pátém místě, Bilbao je dokonce jedenácté. Za končný výsledek ale mohou být netopýři rádi, neboť ještě minutu před koncem prohrávali.

Svěřencům trenéra Emeryho se během týdne nepovedlo utkání Ligy mistrů na hřišti Leverkusenu a ani v ligovém zápase to nevypadalo příliš dobře. Zápas pro ně přitom začal dobře, diváci na stadionu Mestalla viděli několik šancí, avšak dlouhou dobu žádnou branku. Banegova střela byla zablokována a Topal pro změnu mířil z rohového kopu vedle.

Poté začal mít práci brankář Guaíta, nepřišel si na něj se svým střeleckým pokusem Muniain, ani Susaeta, jehož volej byla pro ofsajdové postavení zbytečná. Ve 37. minutě přišli domácí o Sergia Canalese, mladý záložník se zranil už na začátku, jenže zkoušel pokračovat, ale nešlo to. První poločas skončil bez branek a diváci se mohli těšit na druhé dějství.

Po hodině hry mohli mít Valencijští jedinečnou možnost jít do vedení. Soldado byl faulován Amorebietou, ale rozhodčí byl nezaujatý a penaltu neodpískal. Výsledek 0:0 vydržel až do 72. minuty. To popotáhl míč až na hranici pokutového území Iker Muniain, obrana Valencie si ho vůbec nevšimala a nechala ho v poklidu vystřelit. To se ukázalo jako osudný moment, neboť rána Muniaina zapadla přesně k tyči, brankář domácích Guaita se natahoval marně - 0:1 pro Athletic.

Mladý forvard mohl zanedlouho vstřelit druhou branku ale Guaíta dobrým zákrokem držel šance Valencie nad vodou. Valencii se pak skutečně podařilo vyrovnat až minutu před koncem. Banega poslal do vápna dlouhou přihrávku a Soldado, byť v úhlu, dostal míč na záda Iraizoze - 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0-Soldado,Soldado,Canales

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele