9. kolo
22.10.2011 22:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Barcelona - Sevilla FC 0:0

Barcelona potřetí v sezoně ztratila a propadla se za Real na druhé místo tabulky Primera División, velmi cenný bod si odváží Sevilla. Domácí byli jasně lepší, v nervózním duelu však nedokázali dát ani gól, což se jim stalo letos vůbec poprvé. V nechutném závěru utkání, kdy padly dvě červené karty, ještě nejlepší hráč světa Messi neproměnil penaltu. Sevillu po celých devadesát minut úžasným způsobem zachraňoval gólman Javi Varas.

Po pár minutách klasického obléhání branky soupeře si Barcelona vytvořila první velkou šanci, Iniesta střílel po přihrávce Alvese pohotově k tyči, ale Varas byl proti. Na druhé straně chyboval při pokusu sklepnout míč hrudí pro Valdése Abidal, rychlík Navas ale ke smůle Sevilly tohoto zaváhání nevyužil.

Ve čtyřicáté minutě střílel z velmi zajímavé pozice David Villa, Varas si ale bez větších potíží poradil. Barca obléhala bránu soupeře velmi trpělivě, ovšem hosté skvěle bránili a nenechávali Blaugranas žádné místo. A tak to domácí museli zkoušet i z větší vzdálenosti, střely Thiaga a poněkud neviditelného Messiho ale skončily nad brankou.

Asi největší šanci Barcelony ze hry měl po nádherné akci na kopačce Villa, který těžil z výborné práce Iniesty s Adrianem, zblízka ale neumístil míč ideálně, a tak Varas s vypětím všech sil dokázal zasáhnout. V poslední minutě první půle zavelel Messi k útoku, obešel tři protihráče a střílel pravačkou na zadní tyč, byl to ale jen jeden z mnoha jeho prohraných soubojů s neuvěřitelným Varasem.

Zdaleka nejaktivnějším hráčem Barcelony byl Andrés Iniesta, který společně s Xavim vymýšlel akce svého týmu a ještě stihl být nejpilnějším střelcem na hřišti. Těsně po přestávce však barcelonská osmička pobídky Adriana nevyužila. V padesáté šesté minutě to nezvykle hlavou zkoušel Messi a nemířil vůbec špatně, přesto jeho střele pár centimetrů chybělo.

Po hodině hry našem Messi dokonalým pasem za obranu Iniestu, který se snažil přehodit Varase, jenže trefil břevno. Další rány Iniesty a střídajícího Fábregase skončila na hostujícím gólmanovi, Messiho zase vychytal Varas. Na druhé straně mohl jít úplně sám na Valdése Rakitič, jenže si míč prachbídně zpracoval a o míč přišel. V nastaveném čase byl v pokutovém území jednoznačně zezadu faulován Iniesta a Barcelona tak dostala ideální příležitost v samotném závěru rozhodnout.

Míč si postavil Lionel Messi, jenže pak se začaly dít neuvěřitelné věci. Střídající Fréderic Kanouté nejprve ve snaze rozhodit Messiho tak dlouho postával u balónu postaveného na puntíku, až si vykoledoval žlutou kartu. Hned v zápětí ještě Messiho míč odkopl a měl jít do sprch. Tím to však rozhodně neskončilo. Když už se zdálo, že je vše připraveno, strhla se za Messim velká mela, Kanouté udeřil do obličeje Fábregase a tentokrát už se vyloučení vyhnout nemohl.

Po několika minutách konečně dostal Messi svolení, jenže si vybral znovu svou oblíbenou stranu, což čekal i hrdina Varas a pokutový kop zneškodnil. Jen o minutu později pronikal do šestnáctky Pedro, obhodil si Navarra, který ho nešetrně sejmul a i on uviděl červenou kartu. Poslední Messiho pokus z volného přímého kopu skončil znovu v rukavicích Varase, a tak skončilo utkání nečekanou remízo 0:0.

Sevilla odehrála skvělý zápas, výborně bránila a nepouštěla Barcelonu do vyložených příležitostí. Nechutné představení jejích hráčů z nastaveného času ovšem kazí dojem z celého výkonu hostujícího týmu. Jednoho muže přesto nemohu opomenout vyzdvihnout - Javi Varas znovu ukázal, že již patří mezi španělskou brankářskou špičku a dokonalým výkonem zařídil svému týmu bod. Ten prozatím udržel Sevillu na čtvrté příčce, svůj zápas ale ještě neodehrála Valencia. Barcelonu překonal Real a v neděli se to může podařit také Levante.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (29)

Přidat komentář
smazaný uživatel

FC Barcelona 4 - 0 Sevilla FC

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

skoro

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona bude hrát s větším nasazením než proti Plzni a jednoznačně vyhraje - 4:0.

Reagovat
barcelona17

Barca na Sevillu umi, ocekavam vysoke vitezstvi s vysledkem 5 :0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 Barca když má proti sobě herně lepšího soupeře vždcky dostane víc jak 3 goly

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
lampard11

3:0 Messi,Pedro,Villa

Reagovat
Losinho

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Lioneli ale tyhle tutovky se davají

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole a ještě někdo řikejte, že Ronaldo dává jenom laciný góly z penalt a bla blaaa Ono neni samozřejmost, že se penalta promění

Reagovat
smazaný uživatel

tý jo uklidni to

Reagovat
Didier Drogba

Varas Kanouté

Reagovat
smazaný uživatel

Varas

Kanuté

Reagovat
lampard11

No to sem teda nečekal

Reagovat
smazaný uživatel

neříkám nic na penaltu v 92. minutě... tohle si dovolí sudí odpískat snad jedině barcleoně´... a to, že Fabregas nedostal za tu potyčku ani žlutou?? To si pánové prostě děláte prdel ale tak aspoň to ukazuje, že Barcelony se prostě sudí bojí... HALA MADRID!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

evidentně nejen sudí, ale taky "nestranní" novináři

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dabregas dostal žlutou.... ty trapáku z bílý lůzy.....

Reagovat
smazaný uživatel

barca dělila body se siným soupeřem na rozdil od Real jsme ještě neprohrali, ikdyby nahodou Real Ligu vyhral o čem pochybuji stejne bilance za poslednich několik(liga, LM a derby) let by byla v prospěchu Barcy

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je za reportáž?Jaký jednozančný faul zezadu?A Fabregasova simulace jako úder do olbičeje?Tady to někdo nerozdýchal pane autore..

Reagovat
smazaný uživatel

Autor fanoušek Barcy

Reagovat
smazaný uživatel

jednoznačně zezadu faulován Iniesta

Reagovat
smazaný uživatel

Nejtrapnější článek na světě zhrzeny fanda hollywodu :-D A Sevílla užasný zápas a Javi Varas bůh... Jo a fabregas je ubožak se tam sviji a Frederic ho jenom chytil za krk zajimalo by mě jakou rasistickou připominku měl ten frajirek že tak bouchnul. Ale kdo by nebouchnul že když cely zapas dřete a pak vas sudi podrazi . Fuj barcelona

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší hráš světa Messi...nějak začínám být na tohle spojení alergický

Reagovat
klvana

Přesně tak! Nejlepší hráč penalty dává. Ti, co tvrdí, že Ronaldo dává jenom góly z penalt a do prázdné si nevidí do huby. Nejlepšímu hráči by se taky nemělo stávat, že v repre nedá 2,5 roku gól.

Messi je nafouknutá mediální bublina, nejlepší hráč, který je nejlepší pouze má-li za sebou Xaviho a Iniestu.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozná reportáž...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele