7. kolo
02.10.2011 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Sevilla FC 0:0

V sedmém kole španělské La Ligy se zrodila bezbranková remíza mezi týmy Atlética Madrid a Sevilly. Jednoznačně lepším celkem na hřišti bylo domácí Atlético, ale to nedokázala proměnit žádnou ze svých velkých šancí, a tak Andalusané navýšili počet zápasů bez prohry.

Největší šance zápasu byla k vidění v 62. minutě, kdy Radamel Falcao, letní posila Atlética, nepochopitelně přestřelila z těsné blízkosti bránu hostů. Kolumbijec se v druhém poločase dostal ještě do další výrazné šance, jeho střelu ovšem tentokrát brilantním zákrokem zlikvidoval Javi Varas. A když ani José Antonio Reyes neproměnil svoji příležitost, při kterém poslal míč mimo bránu, museli se domácí spokojit s jedním bodem.

Ale i Sevilla si dokázala vytvořit nějaké šance. Tou největší byla příležitost Manua Del Morala, který obral o míč domácího Maria Suareze a unikal sám na soupeřovu bránu, jenže brankář Thibaut Courtois se blýskl výtečným zákrokem.

Atlético ve dvou předchozích zápasech vyhrálo 4:0 a do útoku se vrhlo i tentokrát. Hned v prvních deseti minutách neměl ke gólu daleko Reyes, jenže napoprvé ho vychytal Varas a napodruhé, kdy střílel z pokutové značky, míč těsně minul pravou tyč.

Sevilla měla velký problém s pohybem Ardy Turana, Diega a Reyese, kteří houževnatě podporovali Falcaa. Na poslední chvíli tak jednou musel hasit požár ve svém pokutovém území Emir Spahič a o chvíli později musel být ve střehu Varas, který včas zachytil doboru přihrávku Diega na nabíhajícího Falcaa.

V prvním poločase byla hodně cítit absence elitního útočníka Diega Negreda, který zápas začínal pouze na lavičce, ale v druhé půli si již hosté v ofenzívě počínali mnohem lépe a Courtois musel hned dvakrát v rozmezí pěti minut vytáhnout důležité zákroky, aby nebylo otevřeno skóre ve prospěch hostujícího týmu.

Falcao poté spálil onu největší šanci zápasu a skórovat se nepodařilo ani Reyesovi, jehož střelu z hranice pokutového území Varas dokázal vyrazit. V nastaveném čase se o gól pokoušel ještě vystřídavší Eduardo Salvio, ale mířil nad břevno sevillské brány.

Získaný bod Seville stačil k tomu, aby se v tabulce dostali před městského rivala Real Betis, který je momentálně pátý, ale může být ještě přeskočený Barcelonou a Realem Madrid. To stejné platí pro čtvrtou Sevillu. Atlético je s osmi body osmé, před něj může jít ještě Espanyol, který ve večerním vápase změří své síly s Bílým baletem.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Atlético Madrid 2 - 3 Sevilla FC

Reagovat
diastan

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele