25. kolo
26.02.2012 21:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Atlético Madrid - FC Barcelona 1:2

V nedělním zápase 25. kola La Ligy si Barcelona poradila s domácím Atléticem Madrid, které porazila 2:1 zásluhou gólů Daniho Alvése a Lionela Messiho. Za domácí se trefil pouze Falcao, a tak Atlético ztratila všechny body a po 24 odehraných zápasech setrvává na 9. pozici. Barcelona ztrácí na vedoucí Real Madrid 10 bodů, neboť ten nezaváhal s Vallecanem.

Barcelonu neměl v nedělním utkání čekat žádný lehký soupeř, neboť Atlético z posledních devíti zápasů pod vedením nového trenéra Diega Simeoneho ani jednou neprohrála. Ale byli to právě hosté, kteří do zápasu vkročili lépe. Již ve 2. minutě se totiž propracoval ke střele Xavi, ale jeho zakončení nemělo gólové parametry a mířilo mimo tři tyče.

Vzápětí všechny diváky na stadionu přesvědčil Messi o svých nesmírných kvalitách, když doslova protancoval domácí obranou a ještě si dovolil přehodit vyběhnutého brankáře Courtoise. Úvodní gól z toho ale nakonec nebyl, neboť rozhodčí viděl, že si Messi v jeden okamžik vypomohl rukou, a tak si držitel Zlatého míče musel na svůj gólový okamžik ještě několik minut počkat.

Barcelona poté zahrozila z přímého kopu, kdy se Xavi snažil zakroutit míč na záda belgického brankáře, ale ten se dokázal vymrštit a zneškodnit celou akci. Nicméně Atlético nebylo schopné na delší dobu podržet míč na svých kopačkách, a tak zcela zákonitě přišel v 36. minutě první gól zápasu.

Messi na sebe natáhl tři bránící hráče a pak míč posunul do boku na nabíhajícího Cesca Fábregase, který ještě našel přihrávkou skrze brankové území Daniho Alvése, čímž zcela vyšachoval ze hry vyběhnuvšího Courtoise, a brazilský křídelní obránce tak již dorážel míč pouze do prázdné brány.

Jak už to ale bývá pod vedení Simeoneho, do druhé půle nastoupil zcela jiné Atlético, kterému trvalo jen tři minuty, než se dočkalo vyrovnávacího gólu. Centrovaný míč z rohu na zadní tyč Valdésovy brány si našla letní posila z Porta Falcao, která z voleje mířila přesně mezi tři tyče.

Vyrovnávací gól vlil domácím novou krev do žíl a ti na chvíli začali Barcelonu tlačit, jenže si nevytvořili žádnou vyloženější šanci a byli to naopak hosté, kteří se mále opět dostali do vedení. To by ale Alvés musel hlavou trefit z ostrého úhlu míč po centru Alexise Sáncheze.

O několik minut později mohl vstřelit svůj druhý gól zápasu Falcao, když mu stál v cestě už jen Valdés, ale ten se blýskl skvělým zákrokem, když se ho snažil kolumbijský útočník přelobovat.

Vítězný gól nakonec vstřelil Messi, který v 81. minutě z přímého kopu velice podařenou kroucenou střelou překonal Courotise. Domácí sice bouřlivě protestovali, že Messi standardní situaci zahrál ještě během toho, co se stavěla zeď, ale rozhodčí nebral jejich námitky na vědomí a gól uznal.

Atlético ale ještě nesložilo své zbraně a pokoušelo se o vyrovnání, ale Valdés si poradil se střelou Juanfrana a vyrazil také pokus Gabiho. Naštěstí pro Barcelonu nebyl v okolí žádná hráč Atlética, který by míč dorazil do sítě, a tak se Katalánci mohli radovat z vydřeného vítězství 2:1.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
ryzskej

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
diastan

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

hmmm

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kopíruji od kamaráda: Ahoj, mám koupené dva lístky (vedle sebe, slušná místa) na utkání FC Barcelona vs. Sporting Gijon, který se hraje v Nou Camp 4.3.2012 v 19h a bohužel nemohu jet. Původní cena za oba je 203eu, napadá někoho, kde bych je mohl prodat?

Dávám první nabídce: ICQ 247232461

Reagovat
smazaný uživatel

worldticketshop.com je koupí a prodá za něj.. já takhle koupil lístky na real.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 - 90+3 Messi vlastní

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 HALA MADRID

Reagovat
smazaný uživatel

ty si dobře mimo...to že se používá "HALA MADRID" u Realu neznamenná, že to automaticky používají všechny madridské celky...příště zkus třeba "AUPA ATLETI"

Reagovat
janinho

a to podla teba by sa Real netesil z vitaztva Atletica??? ci mas pocit ze ak keby hralo Getafe proti Gijonu tak by tam pisal Hala Madrid?

take it easy a nesir rozumy tam kde to netreba...

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba podle toho jména by si při svý inteligenci (já jsem bohužel mimo) měl pochopit proč sem asi napsal Hala Madrid.......Možná to bude tím,že ten hráč hraje za Real možná to třeba taky bude tím,že v případě další bodové ztráty Barcy by asi titul zamířil kam????????????????

Reagovat
smazaný uživatel

jsi hňup

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Losinho

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

skoda toho posledniho golu mohla to byt krasna remiza

Reagovat
smazaný uživatel

Messi příští zápas sedí? Je za pět ŽK stop na jeden zápas ne? Zrovna proti Gijonu kde mohl dát dost golů :(

Reagovat
Manik...

jojo za 5

Reagovat
smazaný uživatel

lepsie stat proti Seville , ako proti Gijonu .. na goly sere pes , da ich niekto iny

Reagovat
smazaný uživatel

naopak som to napisal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele