35. kolo
22.04.2012 18:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Atlético Madrid - Espanyol Barcelona 3:1

Atlético v nedělním utkání přivítalo na domácí půdě v zápase o evropské poháry Espanyol Barcelona. Po utkání je blíže pohárovým pozicím Atlético Madrid, který na domácí půdě potvrdilo roli favorita a zvítězilo díky povedenému druhému poločasu 3:0. V tabulce si tak polepšilo na 48 bodů a na sedmou pozici. Espanyol už ztrácí na poháry tři body a bude to mít v závěru sezóny těžké.

Domácímu Atléticu se velmi vyvedl úvod celého utkání a už v 10. minutě se mohlo radovat z vedoucího gólu. Falcao prodloužil centr od Brazilce Diega přímo na hlavu Diega Godína, který z bezprostřední blízkosti překonal gólmana Álvareze v brance Espanyolu Barcelona - 1:0.

Po vedoucím gólu však domácí jakoby přestali hrát a Espanyol dokázal velmi rychle srovnat. V 19. minutě Verdu se skvěle uvolnil po pravé straně a před branku naservíroval přesný centr na volného Dídaca, který střelou pod břevno překonal Courtoise a srovnal na 1:1. Espanyol pokračoval v aktivitě a o pár minut později nastřelil Romaric tyč branky Atlética.

Ve druhé části prvního poločasu se zase začali více do hry dostávat domácí a prezentovali se velmi povedenou akcí, na jejímž konci byl zakončující Falcao. Ke smůle domácích fanoušků však jeho střela skončila pouze na boční síti branky Espanyolu. Do konce prvního dějství už se nic zajímavého nestalo a do kabin se tak šlo za stavu 1:1.

Ani druhý poločas nenabídl fanouškům v Madridu příliš fotbalové krásy, ale alespoň mohli být domácí fandové spokojeni s konečným výsledkem. Atlético totiž ve druhém dějství strhlo utkání na svou stranu a získalo tak tři body. Espanyol odolával mírnému tlaku domácích pouze do 59. minuty, kdy se parádní ranou nůžkami prosadil turecký záložník Arda Turan.

Neuběhli ani dvě minuty a Atlético přidalo třetí gól. Arda Turan dostal skvělou kolmici od jednoho ze spoluhráčů, obešel dva protihráče a střelou k tyči přidal svůj druhý gól v utkání a třetí Atlética celkem. Na tuto trefu už Espanyol nedokázal v závěru zápasu odpovědět a vlastně celý druhý poločas si hosté nevypracovali jedinou nebezpečnější příležitost. V závěru zápasu ještě mohlo Atlético přidat čtvrtý zásah, ale obrovskou šanci spálil Falcao. Espanyol i přesto zaslouženě prohrál 1:3.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2, dal bych za to ruku do ohně

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele