14. kolo
05.12.2010 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Villarreal CF - Sevilla FC 1:0

Villarreal potvrdil svou neporazitelnost na domácím hřišti a v rámci 14. kola vyprovodil z El Madrigalu nejtěsnějším možným rozdílem Sevillu 1:0. V tabulce je tak mezi oběma týmy už propastný desetibodový rozdíl a Villarreal si vítězstvím pojistil třetí místo. Sevilla už vypadla z první desítky. Jediný gól zápasu vstřelil ve 30. minutě Nilmar.

Aktivněji začali hosté a už ve 3. minutě zápasu se první střelou uvedl záložník Luca Cigarini z volného přímého kopu, ale netrefil branku. O další minutu později se k odraženému balónu v pokutovém území dostal Romaric a z velmi slibné pozice přestřelil branku domácích.

Vyloženou příležitost měl o několik minut později domácí obránce Gonzálo Rodriguéz, který si naběhl na centr Rossiho a hlavou z malého pokutového území trefil bohužel pro domácí pouze gólmana Palopa, který tak se štěstím zachránil svůj tým. Ve 28. minutě měli domácí další velikou šanci a znovu hlavou. Tentokrát byl zakončujícím sám Rossi, ale ani on nedokázal Palopa překvapit a zamířil pouze doprostřed branky.

V další akci už se však mohli domácí radovat z gólu. Rossi vhodil balón do hry na Nilmara, který se na pravé straně uvolnil do pokutového území a střelou z úhlu překonal Palopa - 1:0. Závěrečná čtvrthodinka prvního dějství už nic zajímavého nepřinesla a Villarreal tak po povedené první půli šel do kabin s jednobrankovým náskokem.

Druhý poločas přinesl méně zajímavějších situací než ten první a v jeho první části viděli diváci pouze několik žlutých karet a střídání. Tuto skutečnost přerušil v 70. minutě hostující Kanouté, který přeskočil domácího obránce a centr Daba poslal jen těsně vedle pravé tyče branky Villarrealu.

Závěrečná fáze zápasu přeci jen několikrát zvedla diváky ze sedadel a šance byly k vidění na obou stranách. V 77. minutě se ke střele po nepřesvědčivém zákroku jednoho z hostujících obránců dostal Marcos Senna a už to vypadalo, že přidá druhý gól, ale na poslední chvíli mu do střely skočil Caceres a zabránil tak dalšímu zásahu.

Na druhé straně zahrozil po parádní individuální akci rychlík Diego Capel, který se dostal svým průnikem až před Diega Lopéze, ale ten mu znemožnil střelecký úhel a jeho šanci tak zneškodnil. Poté zkoušel štěstí z dálky Mouhamadou Dabo, ale ani jeho střela neohrozila výrazně domácího gólmana.

V další šanci Sevilly prodloužil hlavou centr Frederic Kanouté na Fernanda Navarra, který se zjevil dva metry před gólmanem Villarrealu a už to vypadalo na jasný gól, ale Navarro v nejlepší moment zaváhal a poté už nedokázal zakončit natolik důrazně, aby překonal Lopéze. Domácí tak v závěru byli lehce pod tlakem, ale jednobrankový náskok udrželi a připsali si další tři body za vítězství 1:0.

Autor: Adam Tkadlec / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 2

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 by mohlo stačit, Sevilla se už asi vidí u krbu s dárky na kolenou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele