30. kolo
02.04.2011 20:00 CET
2 : 4
(1:0)

Reportáž

Getafe CF - Valencia CF 2:4

V duchu galapředstavení Roberta Soldada se nesl jeden ze šlágrů kola a jednoznačně nejzajímavější zápas sobotního programu. Španělský útočník vstřelil čtyři branky a jeho Valencia tak zvítězila na půdě Getafe 4:2. Valencia se tak osamostatnila na třetí příčce tabulky před Villarrealem, Getafe se propadlo na čtrnácté místo.

Utkání začalo svižně, hned ve třinácté minutě byl k vidění také první gól a spokojeni mohli být domácí příznivci. Manu Del Moral si na hranici šestnáctky narazil míč s Mosquerou a prudkou střelou k zadní tyči nedal Césarovi v bráně Valencie žádnou šanci. Do první vážnější příležitosti hostů se po půlhodině hry dostal Soldado, ale branku minul. Do kabin se tak šlo za poločasového výsledku 1:0 pro domácí Getafe.

To však netrvalo dlouho, hned po minutě druhého dějství se míče ve středu hřiště zmocnil Juan Mata, nádhernou kolmicí vysunul Soldada a ten špičkou kopačky zasunul míč podél vybíhající brankáře Ustaráno do sítě. Situace jako přes kopírák se opakovala v šedesáté čtvrté minutě, jen s tím rozdílem, že Soldadovi na identický gól nahrával Jonas. Po této brance připomněl Soldado tragickou událost, který postihla absentujícího brankáře Husitu, jemuž zemřel otec. Na jeho počest skandoval, i po obdrženém gólu, celý stadion.

Trvalo to jen dvě minuty a o výsledku zápasu bylo rozhodnuto. Domácí kombinovali u vlastního vápna, což se jim po hrubé chybě Maného vymstilo, Soldado totiž vystihl jeho chabou přihrávku a tvrdou ranou na zadní tyč dokonal čistý hattrick.

A čtvrtý gól vstřelil Soldado třináct minut před závěrečným hvizdem, z levé strany odcentroval Mata a jednoznačný muž zápasu (a pravděpodobně i kola) z voleje propálil Ustaráno. V osmaosmdesáté minutě se domácí dočkali alespoň korigování skóre, na konečných 2:4 upravil po přihrávce Del Morala Adrian Sardinero.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

pokud do champions lig tak 0-2

Reagovat
smazaný uživatel

ty jména

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele