11. kolo
13.11.2010 22:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Barcelona - Villarreal CF 3:1

Ve Villarrealu skutečně dřímá potenciál, ovšem aby dovedla pochrupující žlutá popelka přehrát a udolat katalánskou fotbalovou mašinérii, potřebuje ještě několik ostrých zápasů a více tolik potřebné štěstěny. Na Camp Nou se Žlutá ponorka ukázala v dobrém světle, na soupeře však herně neměla, obzvláště pak ve druhém dějství.

Utkání bylo skutečnou pastvou pro oko příznivce kopané, který se mohl bavit nad líbivými a nápaditými kombinacemi i brankami, které by se mohli zapsat do učebnice fotbalu jako dokonalé příklady provedení jednotlivých herních situací. Jedinou černou kaňkou na výtečném představení byl výkon trojice soudců, která v mnohém svou roli nezvládala a dopustila se několika nevysvětlitelných chyb (ve španělském rozhodcovsském měřítku pochopitelných a obvyklých, bohužel).

O vítězství katalánského mistra se postaral krásnou brankou opět výborně hrající, probuzený kanonýr David Villa, kterého doplnil vítěznou a pojišťující brankou rosarijský šikula Lionel Messi, jehož podíl na vítězství je opět a zase neuvěřitelně vysoký. Na straně Blaugranas je třeba pochválit i Víctora Valdése a Pedra, kteří mají svými zákroky, respektive skvělými přihrávkami velký vliv na výši celkového skóre.

Na straně hostí krom dobře pracující zálohy v čele s Borjou Valerem rozhodně nezklamala dvojice nejlepších kanonýrů valencijského regionu, tedy brazilského forvarda Nilmara a Giuseppe Rossiho. Dobrý výkon předvedla i obrana, obzvláště zahrál někdejší kapitán Valencie Carlos Marchena.

Hostitelé utkání se již od začátku pokoušeli ohrožovat branku Diega Lopéze, přičemž první vážnější příležitost měl Lionel Messi, kterého ve čtrnácté minutě po centru Daniho Alvése vychytal Diego Lopéz, který na jeho hlavičku k tyči zareagoval včas a předvedl výborný zákrok.

V jednadvacáté minutě se již Barca prosadila. O zasloužený úder se postaral David Villa, který si výborně obhodil skuzujícího Marchenu a sám tváří tvář Diegu Lopézovi nezklamal a poslal Blaugranas do vedení. Velmi brzy však přišla série momentů, o nichž by se v případě ztráty Barcelony jistě sálodlouze diskutovalo.

Nejrpve pomezní rozhodčí nepochopitelně nedovolil pokračovat Lionelu Messimu a Pedrovi v postupu na samotného strážce svatyně Villarrealu, a hned poté vstřelil Nilmar vyrovnávací branku, když se výborně uvolnil Puyolovi, zmátl Abidala a přesně umístěnou ranou o pravou tyč nedal Valdésovi šanci.

Po brance se Villarreal chytl a do konce poločasu Barcu nepustil ke slovu. Domácí celek se musel bránit náporu Žluté ponorky, která si vytvořila dvě dobré příležitosti. Nejprve se mohl po Rossiho perfektním vybídnutí prosadit Nilmar, a posléze si Rossiho střelu málem sklepl k pravé tyči Andrés Iniesta.

Villarreal byl do konce poločasu lepší, ale po obrátce již otěže utkání patřili Guardiolovu týmu. Vůbec nejkrásnější moment celého utkání přišel v osmapadesáté minutě, kdy Xavi rychle rozehrál přímý volný kop na půlce hostí, přihrál Messimu, který se za pomoci čtyř narážeček s Pedrem dostal přes pětici obránců až před Lopéze, kterého úchvatným způsobem přehodil.

Barcelona jednoznačně kontrolovala vývoj utkání a osm minut před koncem utkání se dočkala zasloužené třetí odměny. Xavi na rohu vápna našel Pedra, který při pokusu o střelu trefil levačku Joana Capdevily, od níž se míč odrazil směrem k dobíhajícímu Messimu, který neměl potíž tečovat míč na zadní tyč. Messi se mohl radovat ze druhé branky v zápase, ač jí docílil z mírného ofsajdu. V závěru mohl Messi přidat po chybě zadáků Villarrealu třetí úder, ale jeho dorážku po střele Pedra zlikvidoval dobře stojící Mateo Musacchio. Zbytek utkání se dohrál v naprostém klidu, neboť bylo vše jasné. Barcelona si připsala zasloužené prvenství, ale Villarreal z Camp Nou odjíždí se ctí a se vztyčenou hlavou.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 Barca

Reagovat
smazaný uživatel

4 : 0

Reagovat
Rage

Submarino amarillo!

Snad aspon bod uhrajem :)

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip. 1:1 góly(6min. Messi, 29min. Rossi) a pak další zahozené šance sku...ých katalánců HALA MADRID!!!

Reagovat
smazaný uživatel

uz sa tesim na 29.11 ... dufam ze si potom zavru uz konecne papule ti sk**ení realisti

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

urcite nas necaka nic jednoduche , villareall ukazuje ze tento rok to s bojom o spicu myslia vazne .. tip 2:1 ... messi , iniesta - rossi

Reagovat
smazaný uživatel

děláte tady z Villarrealu ty nejlepší přitom se ani nedivím při jeho losu, ještě nehráli s Realem,Barcou,Valencii,Sevillou. a to je ted 12.kolo, na Barce dostanou 4-0 a pojedou domů

Reagovat
Rage

jde videt ze si jeste nevidel ani jeden jejich zapas live,neni o to s kym hrali ale jak hrali,takze nehodnot pokud si je nevidel...

Reagovat
smazaný uživatel

barca

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapi teď jsem se díval na odvetu Chelsea vs Barca.. na St brigde. 1:1..a tam jsme ukázali neskutěčnou sílu!!! Iniestův gól ani nelze popsat jaký to byl zážitek!.. V tom je rozdím mezi BARCOU a realem...!my máme to srdíčko jak se ríká!!! musíme by na ty kluky pyšní..ať už se stane cokoliv

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele