7. kolo
16.10.2010 20:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Barcelona - Valencia CF 2:1

Šlágr kola přinesl divácky velmi atraktivní podívanou. Valencia pouze dokázala, že její místo na čel tabulky zřejmě nejkvalitnější ligy světa nebylo náhodné a dlouho sváděla s Barcelonou vyrovnanou partii. Po poločase dokonce vedla, jenže smršti Katalánců ve druhém dějství už odolat nedokázala. Oba celky tak při shodě skóre sdílí druhé místo ligové tabulky.

Těžko říct, zda Pep Guardiola při prohlášení do médií ohledně stavu tvořivého záložníka Xaviho a útočníka Davida Villy tak trochu neblafoval. Oba dva totiž nastoupili do utkání od první minuty a odehráli více než tři čtvrtiny zápasu. Pozápasová tisková konference ale ukázala na to, že Xavi dohrál zápas v bolestech. I to byl jeden z důvodů, proč ho musel v 77. minutě vystřídat. Nad startem Xaviho ve středečním utkání Ligy mistrů proti Kodani tak visí stále větší otazníky.

Právě Villa se Xavim se postarali o první vzruch před Césarem. Střelu druhého jmenovaného z hranice vápna totiž gólman hostů vyrazil jen před sebe, odkud jí však reprezentační kanonýr nedokázal dopravit do sítě. Jinak to ale byla ze strany Barcelony v prvním poločase bída. Ukazovalo se, že z Barcelony nejde takový strach, jako v předchozí či uplynulé sezoně. Valencia se rovněž mocného protivníka nezalekla a po typicky sehraném přechodu do rychlého protiútoku se ujala vedení. Mathieu v plné rychlosti vběhl z křídla do vápna, místo střely zvolil zpětnou přihrávku na dobíhajícího Pabla Hernandeze a ten překonal Valdese.

Pro Barcelonu mohlo být vzápětí ještě hůř. Tentokrát uvolňoval Pabla do šance Roberto Soldado, nicméně brankář Barcelony Valdes vytáhl bravurní zákrok. V samotném závěru prvních pětačtyřiceti minut ještě sahal po vyrovnání Messi, ale jeho tým se dočkal až krátce po přestávce. Důležitou branku obstarali oba středoví tvůrci hry. Iniesta si elegantně narazil se Xavim, který mu krásně vrátil balon do běhu a pro prvně jmenovaného už nebylo problémem překonat vyběhnuvšího Cesara.

Právě tento moment domácímu celku vydatně pomohl, protože od té chvíle byl na hřiště jen on. Výrazně se projevoval především David Villa, jeho gólovou hlavičku vytáhl bravurním způsobem Cesar. Také druhou branku hostitelů měl na svědomí Xavi. Na jeho další centr si tentokrát naskočil obránce Puyol a podobně jako v semifinále mistrovství světa proti Německu hlavičkou nezaváhal. Hosté se už na odpor nezmohli a v závěru ještě mohl zvýraznit jejich porážku Villa, kterému se ale nedaří a potvrdil to i v tomto duelu. Střídající Pedro pak mířil vedle. A jelikož Messi dal branku z ofsajdu, skončil duel hubeným vítězstvím Barcy.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

AMUNT

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

sakra , co to je za tv , kde tento zapas davaju ??

Reagovat
smazaný uživatel

no to je luxus, Barca vybojovala vítězství a Sparta dostala od Teplic jak krásnej večer

Reagovat
smazaný uživatel

juj barca do toho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele