17. kolo
03.01.2011 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Racing Santander 0:0

Atlético Madrid pozbylo příležitosti posunout se žebříčkem o stupínek výše na úkor katalánského Espanyolu, neboť si v bezbrankovém večeru na stánku Vicente Calderóna připsalo pouhopouhý bod za remízu s Racingem Santander, pro něhož znamená import z Madridu setrvání na čtrnácté příčce, která je na půltucet bodů vzdálena sestupovým vodám.

Rojiblancos do zápasu vstoupili bez tří ofenzivních opor Diega Forlána, José Antonia Reyese a přestoupivšího Simaa Sabrosy. Sergio Agüero byl na hrotu útoku neozbrojeným vojákem v trenýrkách běhajícím bez pražádné podpory záložní řady, obrana a David de Gea však pracovali zdárně a téměř bezchybně. Atlétům chyběl nádech lehkosti, přesnost a vtipnost.

Hráči druhého sledu, kteří nastoupili v ofenzívě Atlética pak naprosto zklamaly a nedokázali se prosadit přes výborně pracující defenzívu Racingu Santander, který velice dobře bránil a vytvořil si i pár zajímavých šancí, které zůstaly trestuhodně nepotrestány. Pravdou zůstává, že co se vyložených možností týče, Atlético mělo mírně navrch.

Velice dobrým výkonem se prezentovala nejen obrana kantábrijského celku, ale i zkušený brankář Toño, jehož pohotový zákrok zabránil brance v případě dobré rány Sergia Agüera již ve třetí minutě utkání, kdy se argentinský reprezentant dostal za obranu hostí, ale brankáře překonat nedokázat.

Utkání začlo zhurta, ale stejně rychle jeho atraktivita opadla. Další minuty představovali velké utrpení Atlética, které se nebylo schopno dostat do šestnáctky. Další šance Atlética přispěchala krátce před přestávkou, ale Toño přispěchal s dobrým zákrokem proti střele Diega Costy krátce před přestávkou. Tomáš Ujfaluši následně mířil svou hlavičkou po rohu vedle.

Po obrátce přispěchal s výborným zákrokem David De Gea, jenž zlikvidoval velikou šanci Rosenberga v osmdesáté minutě, která mohla rozhodnout o výsledku utkání. De Gea vymrštil svou pravačku proti Švédově slabší střele, čímž uchránil Atléti od velké pohromy. Na druhé straně mohl v nastavení rozhodnout Thiago Costa, ale jeho hlavičku vytěsnil Toňo.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip3 3

Prani 5 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele