11. kolo
13.11.2010 20:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Atlético Madrid - CA Osasuna 3:0

Navarrská jízda neuspěla s dobýváním stadionu Vicente Calderóna, odkud si namísto nůše plné bodů odváží tříbrankovou porážku. Atlético Madrid si po třízápasovém půstu připsalo plný počet bodů a posunulo se na dosavadní pátou příčku tabulky, Osasuna pak zůstává na příčce dvanácté.

O vítězství se zasloužila i mnou kritizovaná dvojice Diego Forlán a Sergio Agüero, která se ukázala v nejlepším možném světle a dala zapomenout na předchozí blamáže, resp. špatné výkony a nedobrou formu, s nimiž se potýkali. Uruguayský forvard Diego Forlán prolomil těžko uvěřitelný osmizápasový střelecký půst v domácí soutěži (celkově pak dokonce dvanáctizápasový!), kritizovaný Sergio Agüero si pak připsal teprve druhou branku v sezóně.

Osasuna v utkání nezanechala špatná dojem, ovšem největším problémem svěřenců Josého Antonia Camacha bylo přesnější zakončení, či v případě povedené rány David De Gea. Atlético Madrid však bylo lepší jak v poli, tak v produktivitě.

První příležitost měl agilní Diego Forlán, jehož střela však skončila za brankou Ricarda. Brzy na to prozkoušel brankáře Osasuny Sergio Agüero, ale zkušený gólman byl připraven stejně, jako jeho kolega a protivník zároveň David De Gea, který fantasticky vychytal ve vyložené šanci Manuela Lola.

První poločas nabídl nesčetně dalších zajímavých momentů, ale vůbec ten nejdůležitější přišel v šestadvacáté minutě, kdy se Atléticu Madrid vyplatila spolupráce s centrujícím Sergiem Agüerem, přihrávajícím brankářem Osasuny Ricardem a dorážejícím Diegem Forlánem, který neváhal potrestat obrovskou minelu hostujícího brankáře.

Krátce po půlhodině hry musel další brilantní zákrok vytáhnout David De Gea, který zápas od zápasu potvrzuje své špičkové kvality a obrovský potenciál, jenž v něm dřímá. Díky výbornému zákroku proti Carlosovi Arandovi uchránil čistý štít a mohl zanedlouho sledovat, jak Diego Forlán rozjíždí po perfektním pasu Josého Antonia Reyese další smrtelnou akci, kterou zakončuje povedeným centrem na Agüera, který hlavičkou dorazí míč do odkryté svatyně branky klubu z Pamplony.

Osasuna i po obrátce celkem úspěšně vzdorovala mírnému nátlaku Atlética a pouštěla se do nebezpečných útoků, které neskončily brankou jenom díky již zmiňovaným nepřesnostem či zákrokům mladíčka De Gey, který musel záhy po obrátce předvést hned dva parádní zákroky proti střelám Massouda Shojaeího a Nacha Monreala.

V šedesáté minutě pak přišel rozhodující moment a konečné utlumení navarrského vzdoru. Monreal byl po druhé žluté kartě poslán do sprch a Atléti měli výhodu jednoho muže v poli. S touto šancí se popasovali parádně, a hned po devíti minutách zvýšili vedení na 3:0, když se radoval po výborném průniku z pravé strany a ještě lepší střele do šibenice hrdina utkání Diego Forlán.

Atlético Madrid mělo ještě dvě velké příležitosti, v nichž se ocitli opět Diego Forlán a Mario Suárez, ovšem obě zůstaly naneštěstí pro Rojiblancos a jejich sebevědomí před nadcházejícími duely nevyužita. Osasuna se po vyloučení marně bránila a nevytvořila si již žádnou větší příležitost. Je však nutné dodat, že by si v utkání minimálně jeden čestný úspěch zasloužila.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele