35. kolo
01.05.2010 22:00 CET
1 : 4
(0:3)

Reportáž

Barcelona je stále v čele, smetla Villarreal 4:1

Barcelona si díky pohodlné výhře nad Villarrealem stvrdila své první místo a vytvořilo tlak na druhý Real Madrid, který se ještě střetne s Osasunou. Madridský klub nyní ztrácí na Katalánce čtyři body. Hosté byli na El Madrigalu svými pány, do poločasu vedli 3:0 a nakonec slavili zasloužené tři body za konečný výsledek 4:1.

Pro Barcu to přitom nebyla úplně snadná zkouška. Musela se totiž oklepat ze středečního vyřazení z Ligy mistrů a ve Villarrealu, který v tabulce bojuje o Evropskou ligu, vyhrát, aby do tohoto kola opět udržela vedoucí postavení. Až na gól střídajícího Llorenteho, který snižoval v 67. minutě na 1:3, však měla utkání pod svou kontrolou.

Hosté ukazovali už od úvodních minut, že hodlají dát zapomenout na neúspěšné semifinálové klání Ligy mistrů s Interem. Zatímco se právě proti italskému celku nedokázali prosadit více gólově než jednou, ačkoli hrál soupeř šedesát minut v deseti, Villarreal mohl bránit o sto šest, stejně to však na rychlou a kreativní Barcelonu nestačilo.

Nejprve se sice dvakrát střelecky pokoušel prosadit domácí Nilmar, jenže zamířil jen mimo, na druhé straně byl u dvou dobrých šancí Xavi. Nejprve jeho perda přeletěla břevno, pak jeho centr z rohového kopu našel Puyola, jenž hlavičkoval těsně vedle levé tyče. Xavi si nakonec asistenci zapsal v 18. minutě, Messi si pak ve vápně jen chytře předkopl míč a pod nohy gólmana Lopeze zavěsil.

Xavi byl při chuti i nadále a ve 34. minutě přidal druhou branku utkání. Pedro pro něj vybojoval za vápnem pozici pro zahrání přímého kopu poté, co ho fauloval Gonzalo Rodríguez, a španělský záložník zakroutil hezky přes zeď balón do sítě. Ve 42. minutě Barca vedla už 3:0 a prakticky bylo po zápase. Střelecky se prosadil Krkič, jenž si obhodil Gonzala Rodrígueze a zamířil lehce k pravé tyči.

Žluté ponorky druhou půli nevypustily a v 67. minutě pro ně vysvitla trocha naděje. Nilmar našel výtečnou přihrávkou do běhu za obranu, na kterou se ze skluzu marně natahoval Puyol, Llorenteho a ten šajtlí z první branku neminul. Konečný výsledek však pro Villarreal stejně vypadá hrozivě, v 88. minutě totiž zakončil utkání svým druhým gólem Messi.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
Losinho

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak 1:1 nebo lepší by bylo 1:0

Reagovat
Losinho

To je pravda, ale docela pochybuju že Barca nedá gol.

Reagovat
smazaný uživatel

0 : 2

Reagovat
Rage

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Villarreal je z těch týmů, které chtějí hrát doma útočně a to se mu proti Barce nevyplatí (škoda)

Reagovat
Petřík-FCB

0:2 doufam ze se trefi Messi a Zlatan by taky mohl neco pridat

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Tomtaf

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 - titul pre REAL

Reagovat
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

Barca si zaslouži titul vic než Real 2x ho porazila, takže tip 1:2

Reagovat
Petřík-FCB

paradni vykon Barca si jde pro titul

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak řikal jsem to zaslouži si to

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele