33. kolo
17.04.2010 22:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Villarreal CF - Atlético Madrid 2:1

Na druhý madridský klub čekají v blízké době spíše pohárové než ligové starosti. Nepovedená sezona způsobila fakt, že Atletico nebude o účast v evropských pohárech usilovat v domácí lize.

Už ve čtvrtek se totiž Atletico představí na Anfield Road, kde v semifinále letošního ročníku Evropské ligy vyzve domácí Liverpool. Villarreal sice prožívá taktéž nevýrazný ročník, bojuje ovšem o poháry. Tato důležitá výhra ho prozatím posunula mezi elitní šestici. V týdnu ovšem žlutá ponorka tolik důvodů k radosti neměla. Drtivá porážka 0:3 na hřišti Getafe totiž celek Villarrealu výrazně oddálila pohárovým příčkám. Díky úžasné formě v posledních týdnech, kdy Garridův tým ztratil body jen v jednom z pěti případů, se tak opět dostal na dostřel pohárové Evropy.

Villarreal sice výsledkově naprosto jednoznačně ovládl první půli, kdyby však Aguero proměnil některou ze svých šancí, mohlo být vše úplně jinak. Krátce po úvodním hvizdu totiž Reyes vysunul argentinského útočníka poprvé, jeho pokus s bravurou vytěsnil adept na účast v konečné španělské nominaci pro světový šampionát, brankář Diego Lopez. Osvědčilo se ono otřepané: Nedáš, dostaneš. Na rohový kop Ibagazy si naskočil Godin a svým druhým gólem v sezoně dal hostitelům důležité vedení. Villarreal byl rázem při chuti, šanci Nilmara zlikvidoval dobrým zákrokem brankář De Gea.

Na druhé straně hrozil opět agilní Aguero, tentokrát jeho hlavička na vzdálenější tyč minula brankovou konstrukci o centimetry. Druhý gólový moment tak nadešel před druhou brankou. Těsně před koncem úvodního dějství se dožadoval penalty Cani, hra však pokračovala. Míč se dostal k Llorentemu, jehož pokus vyrazil De Gea přímo k nohám Rossiho a ten zvýšil na dvoubrankový rozdíl. Atletico mělo v hlavách spíše čtvrteční semifinálový duel proti Liverpoolu, přesto se dočkalo snížení. Do listiny střelců se konečně zapsal Aguero, který nadvakrát překonal Lopeze. Víc se už v rámci tohoto zápasu nestalo.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele