18. kolo
17.01.2010 21:00 CET
4 : 1
(2:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Villarreal CF 4:1

Svižný zápas, možná nejlepší v tomto kole, sehrály v derby Valencia s Villarrealem. Za delší konec tahali domácí, nakonec vyhráli vysoko 4:1.

Valencia začala nejlépe, jak mohla, Ever Banega dostal míč po centru Silvy a přihrávce Villy míč přesně proti noze a ranou pod břevno otevřel skóre. O pár minut později centroval nezištně na Villu do pokutového území Bruno, ale gólman hostí byl u míče dříve. Jinak se většinou hra pohybovala ve středu hřiště, bez dalších šancí na kterékoliv straně.

Pak udělal obrovskou chybu obránce Villarrealu Kiko, když ztratil při malé domů míč a na branku hostí se řítil Villa. Vracející se Kiko ho rukou fauloval ještě před vápnem, dostal červenou kartu, ale také se kopala penalta, kterou sám Villa proměnil. Villarreal kontroval trestným kopem na bližší tyč Senny, ale César míč jen kontroloval do zámezí. A hned z protiútoku střílel efektně Joaquín, ale těsně vedle hostující branky.

A v 55. minutě dostal oslabený Villarreal další ránu. Po akci Maty s Mathieuem neuvěřitelně špatně odvrátil míč Capdevila a Silva už snadno zasunul míč k tyči. Bylo to 3:0. Valencia byla při chuti, po skvělém centru Mathieu trefil Silva jen Diega Lópeze, dorážka Villy šla do břevna!

A překvapivě udeřilo i na druhé straně. César vyběhl, ale Alexis hlavičkoval malou domů a nakonec z toho bylo snadné zakončení Nilmara do prázdné branky. Další šanci Valencie měl Silva, ale skvěle zasáhl gólman Diego López. Domácí měli převahu, zdálky střílel Miguel a Diego López měl práci vytáhnout ten míč na roh.

V 84. minutě zahrávala Valencia rohový kop, od tyče se odrazil míč k Silvovi, ten dosunul míč do branky, ale byl mu máván ofsajd. Mezi střelce se po přihrávce Pabla Hernandeze ještě zapsal přesnou střelou Mata, respektive mohl zapsat, když mu rozhodčí nesprávně odpískali ofsajd. Villarreal v závěru zcela odpadl, čtvrtý gól Valencie přidal po učebnicové akci Villa.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
vanGomm

Tipuji výhru Valencie o gól tedy HX.

Reagovat
smazaný uživatel

Nádhera

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele