7. kolo
17.10.2009 22:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - FC Barcelona 0:0

Valencia s Barcelonou v divokém zápase nedokázaly vsítit branku a dělení bodů se dá považovat za spravedlivé. Domácí překvapili Katalánce výborným presingem a v prvním poločase byli lepším celkem. V druhé půli už však Mestalla nabídla vyrovnanější podívanou a Barca nakonec sahala i po třech bodech.

Aktivní napadání ze strany Netopýrů se ujalo velmi rychle, už v druhé minutě přinutili Barcelonu k chybě, z níž vyplynula obrovská šance Pabla Hernándeze, kterou však zlikvidoval Victor Valdés. Na druhé straně málem reagoval Keita, ale César byl u balónu dříve.

Úvodní půlhodina nabídla neobvyklý pohled na neustále chybující Barcelonu, jejíž hráči ztráceli jeden míč za druhým. Jen jistá křečovitost ve finální fázi nedovolila Valencii skórovat. Domácí těžili z velké rychlosti Maty se Silvou, ale za absenci klasického zakončovatele platili neschopností využít získané balóny.

Blízko ke skórování byl Mata, ale Victor Valdés výborně vyběhl a sebral španělskému reprezentantovi tvořící se tutovku. Barca nebyla schopná dostat se do hry. Xavi nebyl v nejlepší formě, Messi na pozici falešné devítky zcela neviditelný a Ineista s Pedrem také stáli mimo hlavní dění.

Nutno ovšem dodat, že ani Los Ches neměli žádné další stoprocentní příležitosti, a když Ineista tváří v tvář Césarovi cestu do sítě nenašel, šlo se do kabin za stavu 0:0.

Svěřenci Josepa Guardioly se po návratu z kabin probrali, ale to rozhodně neznamená, že by už Valencia neměla co nabídnout. Po prvích pokusech Messiho a Xaviho a obrovské příležitosti Pedrita, kterého ke skórování vyzval Xavi, domácí ještě zabrali a sahali po gólu. Mathieu mířil těsně vedle, Pablo Hernández parádním pokusem z půlky hřiště pořádě vystrašil Victora Valdése, jenž však stačil vyrazit na roh.

V 70. minutě měl na kopačkách vedoucí gól David Silva poté, co domácí využili, že Barcelona přestala hrát poté, když na zemi ležel Dani Alvés. Svůj tým opět zachránil skvělý Valdés.

A jelikož se neujala ani žádná další z šancí, rozešli se po dlouhých letech oba soupeři smírně bez branek.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

sory 0:3

Reagovat
ronaldinho_10

Chci upozornit fanoušky španělského fotbalu, kteří sledují Primer Division výhradně na Sport 1 CZ a Sport 2 nepřijímají, že od příštího víkendu jsou bez přímých přenosů... Primera Division, stejně jako třeba NHL, se totiž přesouvá na SPORT 2. I když mám možnost příjmu Sport 2 a tolik se mě to netýká, absolutně toto rozhodnutí nechápu. Zkoušel jsem jim psát dotaz na sport1tv@sport1tv.cz, z jakého důvodu to změnili - tak uvidím, zda odpoví...

Reagovat
smazaný uživatel

ked to je pravda tak SUPEEER!konecne Serie A

Reagovat
smazaný uživatel

jj tak to bych byl i ja moc rad ikdyz mam taky Sport 2 ale radsi Sport 1 Forza Serie A

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt nechápu. V době, kdy La Liga je díky nákupům na vzestupu a i co se diváckého zájmu týče, tak jí dají na kanál, který není zdaleka tak rozšířen. Bych blil.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem jim psal, proč bych se měl dívat na ty simulanty z Itálie namísto famózní Barcelony, Realu nebo Sevilly, ale vrátila se mi chybová zpráva - nedoručeno... Pěkně mě nasrali!

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec tomu nerozumim, nejvetsi nesmysl, ktery mohli udelat, ja mam doma UPC analog a kvuli posranemu SPORT2 bych si musel nechat zatahnout digital a platit za nej nekrestatnske penize jsou to idioti, uz se nemuzu dockat zasekanych online prenosu

Reagovat
smazaný uživatel

já to taky nechápu, nemám ani sport 1, ale pravidelně se chodím dívat do baru a sport 2 tam nemají. fakt magoři.

Reagovat
berger321

1:2(mata-messi,ibra)

Reagovat
smazaný uživatel

Bez David Villa bude Valencia neskodna, nakladacka v podani Barcelony 0:4

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je škoda,protože jsem la ligu pravidelně sledoval na sport 1 a sport 2 nemám tak jsem v pr.......! jinak můj tip 1-2 po velkém boji

Reagovat
smazaný uživatel

zlatan a henry nemocni, messi tedkom nemá moc formu, já si o osobne myslim ze remíza 1:1 nebo 2:2 ... mozna se bduete divit, ale je to tak pánové

Reagovat
smazaný uživatel

Messi není moc ve formě, ale i tak to bude stačit na Valencii bez Villy, takže tip 0:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim, co tu furt koktate o messiho forme, naposled pohorel v repre mnohem vice a v zapasech barcy byl pravidelne nejlepsi na hristi. (dobre min v prvni trojce).

Reagovat
smazaný uživatel

1 : 2 musí

Reagovat
smazaný uživatel

teda obráceně 2 : 1

Reagovat
aurelio

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

uuuuuuuuuuuuuuuuf aspoň remízu Valencie uhrála ... dobře oni

Reagovat
smazaný uživatel

jojo dost dobry i kdyz mohlo to tam spadnou tak sem za remizu rad

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele