5. kolo
26.09.2009 22:00 CET
2 : 2
(2:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Atlético Madrid 2:2

Netopýři z Valencie se nadmíru trápí. Podruhé v řadě nedokázali přetavit herní převahu a značné množství šancí v zisk pro ně tak potřebných tří bodů a namísto toho doslova věnovali bod soupeři. Atléti berou bod všemi jedenácti.

První poločas byl výtečnou pastvou pro oko diváka. Hrál se oboustranně pohledný kombinační fotbal plný šancí, v dobrém tempu a s kořením v podobě tří pěkných branek. Lépe začali Atléti, kteří zaskočili favorita utkání aktivním napadáním jeho rozehrávky a přesnou kombinací, která stála i za první brankou tohoto střetnutí. Jurado strhl svým pohybem na hranici šestnáctky dva obránce, patičkou poslal míč na volného Diega Forlána, jež nádhernou přihrávkou nalezl vně pokutového území Kuna Agüera, který tváří tvář bezmocnému Moyovi poslal svůj tým do vedení.

Valencii inkasovaný gól probudil, načež se vrhla do ofenzívy a vystavila hostující defenzívu velkému tlaku. Z náporu vytěžila i dvě branky v rychlém sledu, které naprosto obrátili vývoj utkání a dodali domácím obrovské sebevědomí.

Netopýři byli na koni, a ten cválal v ofenzivním rytmu. Ač chvílemi nejistý, držel Roberto úžasnými zákroky Atlético nad vodou. Netopýři byli na koni, a ten cválal v ofenzivním rytmu. Ač chvílemi nejistý, držel Roberto úžasnými zákroky Atlético nad vodou. Ještě před první brankou Valencie lapil tutovku Maty, na druhé straně v tomtéž období rozvlnil síť nad Moyovou svatyní krásnou ránou z přímého kopu Diego Forlán.

O první úder se postaral Éver Banega, jež exklusivním pasem nalezl nabíhajícího Pabla Hernandése, jenž si pohrál s vracejícím se kapitánem hostí Antoniem Lopéze a prostřelil brankáře Roberta. Neuběhly ani dvě minuty a tísněný David Silva nalezl krásnou přihrávkou nabíhajícího jmenovce Davida Villu, jenž si počínal před brankářem Robertem mazácky a bez větších potíží vsítil druhou obrat zajišťující branku.

Do konce poločasu napěchovaného krásným fotbalem a zejména chybami obou obran jsme již žádnou výraznější šanci nezaznamenali. Většina střel končila na kopačkách dobře stojících obránců, na plochách reklamních poutačů či mezi diváky za brankou.

Ve druhé půli již obě mužstva trochu ubrala tempo, což bylo znát zejména v počtu zajímavých momentů. Těch bylo do šedesáté minuty pramálo, ale poté už se zase diváci na Mestalle začali bavit. Po hodině hry měl další skvělou šanci David Silva, jehož střelu po rohovém kopu reflexivně vyrazil Roberto.

Příležitost si vypracovali i Rojiblancos. Simao zatáhl míč po pravé straně, přihrál z druhé vlny si nabíhajivšího Clébera Santanu, který jen o několik centimetrů minul levou tyč Moyovi branky. K další šanci domácím dopomohl český stoper Tomáš Ujfaluši, který prodloužil Matův centr na Davida Villu, jehož teč nadělala Robertovi velké potíže.

V osmdesáté minutě se dostali Atléti do další šance, která byla velmi podobná té první. Ze stejné pozice tentokrát piřhrával Diego Forlán a pálil Maxi stejným způsobem jako jeho kolega Santana. Valencie v závěru utkání polevila v tempu, čehož využilo Atlético. V nastaveném čase prodloužil centr Antonia Lopéze bídně hrající Alexis a nikým nehlídaný Maxi Rodríguez prostřelil Moyu. Pro domácí to byl šok a branka, na kterou nešlo odpovědět.

Nedůslednost a špatná disciplína stály Valencii tři body. Opět. Atléti si naopak napravili chuť po nepodařených utkáních. Přesně tímto způsobem přišli o vítězství s Almeríí, tentokrát to byli oni, kteří svého soka překvapili brankou z nastavení.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele