37. kolo
08.05.2010 21:00 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Sevilla FC - FC Barcelona 2:3

Obhájce prvenství fotbalisté Barcelony učinili výrazný krok za obhajobou, když zvládli přetěžké utkání na půdě Sevilly. Na stadionu Sáncheze Pizjuána vyhrála Barca 2:3 a je už jeden zápas od titulu. Sevillu nemusí porážka tolik mrzet, neboť i po tomto kole jí zůstane v držení čtvrtá pozice.

Skóre utkání otevřel kdo jiný než Lionel Messi. Argentinský míčový kouzelník převzal v 5. minutě hry Maxvellův pas a pak už křižnou ranou k tyči překonal brankáře Palopa - 0:1 pro Barcelonu. Zhruba po půlhodině hry bylo vedení Katalánců už dvojnásobné. Xaviho přesný pas zužitkoval mladíček Bojan Krkič - 0:2 pro Barcelonu.

Ani druhý poločas se pro domácí FC nevyvíjel dobře, hned z kraje totiž obdržel druhou žlutou kartu Abdulay Konko a musel předčasně do sprch. Barcelona tedy vedla 2:0 a navíc zbytek utkání dohrávala v početní výhodě. V 63. minutě zvýšil na rozdíl tří branek Pedro. Katalánský objev letošní sezony Pedro Rodriguez se dostal k odraženému míč a přesnou střelou zpoza pokutového území vstřelil třetí gól svého celku - 0:3.

O pár minut později se dostavilo snížení, Kanouté převzal kolmou přihrávku a sám proti brankáři Valdézovi už si věděl rady - 1:3. Netrvalo to ani pět minut a Sevilla byla rázem zpět ve hře o body. Domácí chytře rozehráli standardní situaci, k míči se dostal Luis Fabiano, jenž se neohroženě dostal nikým neatakován do pokutového území, kde jednoduše vystřelil a dal gól - 2:3. Sevilla už ale do konce utkání nevyrovnala a připsala si porážku 2:3. Pro Barcelonu znamená výhra upevnění prvního místa a velké přiblížení se k titulu. Kolo před koncem má totiž na Real Madrid stále jednobodový náskok.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vím že chci asi moc, ale kluci Sevillský zkuste překvapit

Reagovat
vanGomm

Sevila udělá vše pro to,aby byla ve hře o LM tip tedy 1X.A tím asi pak příjde Barcelona o titul.

Reagovat
ronaldinho_10

Tak 1X je podle mě absolutní kravina. Vzhledem k bilanci vzájemných zápasů má pro Sevillu remíza prakticky stejný význam jako prohra.

Tudíž by se mohl hrát otevřenějši fotbal a to by nám mohlo vyhovovat... Snad nastoupí v útoku Bojan a vidím to na 0:2

Reagovat
vanGomm

Tak je-li můj tip 1X podle Tebe absolutní kravina,tak já to tak nevidím.Snad si ale mohu tipnou co chci.Já Tvé tipy také nehodnotím ani nijak nekomentuji.Byl bych proto velice vděčen,aby jsi se příště choval k těm mým tipům jako já k Tvým.

Reagovat
ronaldinho_10

Tak se omlouvám. Já to nemyslel nijak zle... Jen jsem chtěl říct, že remíza má vzhledem k bodům v tabulce a vzájemným zápasům s konkurenty pro oba týmy stejný význam jako prohra!!! Třeba se může stát, že to remízou skončí. Ale každopádně ani jednomu týmu není k ničemu. Takže je pravděpodobné, že v tom případě to oba otevřou a na některé straně gól padne...

Zkrátka mi přijde škoda si kazit kurz tipem na 1X. Pokud věříš Seville, tak na čistou 1 máš kurz o hodně vyšší. A narozdíl od 1X v něm i já vidím slušný value bet.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vanGomm

Tak omluvu samozřejmě přijímám.A vím,že v tomto zápase musí oba spíše hrát na výhru.Jenom k tomu 1X.Beru to tak,že Mallorca,která je venku poloviční může v La Coruňe prohrát a pak i ta remíza bude mít pro Sevillu poměrně velkou cenu.Jak se říká lepší vrabec v hrsti než holub na střeše zkrátka někdy i méně znamená více.

Reagovat
antimadrista

velice těžký a asi rozhodující utkání o titul, tak pojďme do toho, visca el barca 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

No, taky si myslím že Sevilla to bude chtít pojistit, obzvlášť, když Mallorca má La Coruňu.

Reagovat
Losinho

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-3 messi barcelona bez trofeje to nie

Reagovat
Xavi

Vyloženě zápas o titul. Pokud Barca vyhraje, už je to téměř jasné, doma si to pohlídá. Hlavně ať hraje Bojan.

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

tak juventus nabizi za sveho byvaleho hrace ibrahimovica 40 mil. eur kez by to vislo

Reagovat
smazaný uživatel

ibra do juve , villa k nam to by slo , ale co ak odide henry , tak ci tak ale bude treba posila aj na kridlo

Reagovat
smazaný uživatel

2 handicapem

Reagovat
smazaný uživatel

remiza

Reagovat
smazaný uživatel

5 minuta 0:1 Lionel Messi

Reagovat
smazaný uživatel

titul je zase NÁŠ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele