16. kolo
21.12.2008 19:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Villarreal CF - FC Barcelona 1:2

Barcelona porazila i Villarreal a stala se historicky nejúspěšnějším týmem v této fázi soutěže. Katalánci přitom na El Madrigalu prohrávali a následně dohrávali proti Villarrealu o desíti. Žlutá ponorka ale situace využít nedokázala a prohrála na svém stadiónu podruhé v řadě.

Za prvních šestnáct kol svěřenci Josepa Guardiola jednou prohráli (a to hned v úvodním kole) a dvakrát remizovali, jinak procházejí šampionátem jako nůž máslem. Jejich celkový zisk činí 41 bodů, čehož při současném bodování nedosáhl ani žádný z celků v šedesátých letech, četně Barcelony Ladislaa Kubaly či Realu Madrid Alfréda Di Stéfana.

Ale pojďme k zápasu. Ten byl v prvním poločase dost vyrovnaný a hlavní úlohu hráli hlavně asistenti rozhodčího, kteří museli být neustále ve střehu, aby mohli reagovat na pokusy o prolomení ofsajdových pastí. Nutno dodat, že většinou posoudili těsné situace správně a výrazněji se "sekli" jen při Henryho brejku na straně jedné a Rossiho úniku na straně druhé.

Byl to právě Henry, který měl největší šanci Barcelony v prvním poločase. Už po třech minutách ho vysunul Xavi, ale francouzský kanonýr tváří v tvář Diegu Lópezovi skórovat nedokázal. Henry hrál přesto výborné utkání a spravit chuť si mohl už ve dvanácté minutě po přihrávce Eto’oa, jenže jeho střela levačkou letěla kousek vedle.

Za domácí měl na kopačkách vedoucí gól Rossi, ale sám před Valdésem mířil nepřesně. Ještě před odchodem do kabin sahali po brance Katalánci, jenže po Henryho přihrávce Xavi o pár centimetrů nedosáhl a po následujícím závaru tomu stejnému hráči opět chyběl nějaký ten centimetřík, aby před odkrytou bránou dosáhl na balón.

Druhý poločase už byl na góly bohatší. Uběhlo pár minut a Villarrealu se podařilo to, co se mu nedařilo celý první poločas. Přesným načasováním vyškolik obranu Barcelony a následně zakončit. Úspěšným střelcem byl Cani, který zkušeně obhodil vybíhajícího Valdése.

Barca ovšem dokázala velmi rychle zareagovat. Villarreal neudržel stejné tempo hry a byl okamžitě zatlačen. Vyrovnávací gól byl velmi podobný tomu z utkání Barcelony proti Getafe - Dani Alvés nacentroval před bránu a Keita nebojácně hlavou vyrovnal, čemuž pomohlo špatné vyběhnutí Diega Lópeze.

Villarreal se nestihl ani vzpamatovat a už tam měl druhý. Xavi využil trestuhodně volného hlídání a excelentním pasem našel Henryho, který mazácky z voleje poslal Barcu do vedení. Hosté oládali hřiště a zdálo se být o výsledku jasno, jenže pak přišel zlom - Gerard Piqué byl nesprávně vyloučen za druhou žlutou a zápas znovu nabral na obrátkách.

Domácí se znovu začali dostávat do šancí, i když mohli také inkasovat, ovšem penalta se po faulu na Eto’oa nepískala. Svěřenci Manuela Pellegriniho sahali po bodu zvláště při únicích Guillerma Franca a Nihata Kahveciho, v jasných šancích ale před Valdésem oba selhali a poslali balón mimo tři tyče.

Barca tedy vedení udržela, završila ligový Everest se skóre 11:1 a na druhého v pořádí - Sevillu - má náskok propastných deset bodů.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2.

Sestavu bych dal takovou:

Vicky - Dani, Puyol, Marquéz, Abidal - Yaya, Busquets, Xavi - Iniesta, Eto'o, Messi.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych místo Busquetse dal Keitu a místo Iniesty bych dal Henryho s tím, že Iniesta by nastoupil až v průběhu, přeci jen je po zranění a hned do takového zápasu...navíc Henrymu to celkem jde.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je hodně pravděpodobné, že to tak bude. I když bych Busquetse v základní sestavě rád viděl. Minimálně za El Clásico si to zaslouží.

Navíc jsem teď ve SPORTU četl, že Marquez má zdravotní problémy a možná nebude moct hrát, v tom případě Piqué.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím, až teda na toho Márqueze, kterého bych radši šetřil, a Ineestu, jehož bych taky nasazoval postupně.

Reagovat
smazaný uživatel

Barca dominuje i v tabulce fair play.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale dokedy teraz 3 zlte a cervena :D

Reagovat
smazaný uživatel

aji tak bude ve fair play první

Reagovat
Xavi

Snad Villareal bude chtít hrát fotbal a bude se naco koukat. Tip: 1:2 Forca Barca.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná 2.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to těžký, ale snad Barca potvrdí formu a vyhraje.....Tip 2:3

Reagovat
smazaný uživatel

oleeee barca

Reagovat
smazaný uživatel

Thierry je k nezastavení.

Reagovat
smazaný uživatel

dalo se to čekat. nasral mě rozhodčí, ale vyhrli sme a je to mazec prostě. a mj. lyon to shcytá jako prase

Reagovat
smazaný uživatel

Do zápasu s Lyonem je ještě dost času, takže bych krotil euforii.....Do té doby se může stát cokoliv

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele