17. kolo
04.01.2009 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Robben potopil Žlutou ponorku

Po Valencii zdolal Real Madrid v domácím prostředím nejtěsnějším rozdílem i Villarreal a nemine ho posun v tabulce. Zápas rozhodl gól Robbena z prvního poločasu. Na stadionu Santiaga Bernabéua se proti tradičně bojovnému soupeři představily domácím fanouškům i dvě nové posily Huntelaar s Lassana Diarrou.

Real Madrid získal polovinu bodů ze zápasů se čtyřmi těžkými soupeři z horního patra tabulky. V posledním zápase si poradil s Villarrealem, když měl po většinu duelu navrch. Oba soupeři nastoupili v očekávaných sestavách, pouze u Realu si vyměnili strany Robben se Sneijderem.

Bílý balet začal zostra a hned ve 2. minutě měl dvojitou šanci. Nejprve před Sergio Ramosem, kterého vysunul Gago, zachránil na roh Diego López, z následného rohu pak po střele Robbena jen těsně nedosáhl na míč Pepe. Hosté odpověděli po Sennově přímém kopu, na který si naběhl Nihat a před Cannavarem zakončoval, ale míč příliš zakroutil a střela skončila v zámezí.

V 11. minutě se poprvé uvedl Arjen Robben, jehož střela po přihrávce Diarry skončila po teči obrany na břevně. Real zahájil zápas útočně a dobře se uvedl právě francouzský záložník, který přispíval jak při tvorbě hry, tak při defenzivní práci. Právě po pasu Diarry a hlavičce Raúla pálil z voleje mimo Sneijder.

Další šance Bílého baletu z 31. minuty již přinesla gólové ovoce a následně ovace. Robben se zmocnil přihrávky u pravé postranní čáry, propletl se napříč hřištěm před vápno a sólo zakončil střelou do šibenice.

Ovšem hned z protiútoku mohl Villarreal vyrovnat. Pires převzal přihrávku Senny a jeho křižnou střelu výborně zastavil Casillas. Poté Nihat zakroutil roh a brankář Madridu opět musel zasahovat. Ve 38. minutě střílel mimo Cazorla. O minutu nato přesně nacentroval Sergio Ramos a Huntelaar mohl v prvním zápase gólově debutovat, leč Diego López skvěle zachránil. Minutu před koncem uklouzl ve vápně Raúl, a proto nedosáhl na přesný centr Sneijdera.

Druhou polovinu zahájili lépe hosté, v 50. minutě přihrál ve vápně špatně Diarra a křižnou střelu vystřídavšího Llorenteho horko těžko vyrazil Casillas. Domácí se zmohli na příležitost až v 66. minutě, kdy po souhře s Drenthem střílel doprostřed branky Sneijder.

V 70. minutě měli obrovskou šanci hosté. Na centr Capdevily si naskočil zcela volný Rossi a Casillas se zaskvěl dalším výborným zákrokem. Za Real odpověděl po akci Robbena Sneijder, ale jeho střelu opět výborně vyrazil Diego López. Za pět minut střílel mimo po průniku Drenthe a na opačné straně míříl jen do Casillase Rossi.

V závěrečné fázi utkání nejprve zachránil Gonzalo před Sergio Ramosem po pěkném slalomu Robbena. V 85. minutě střílel Cazorla, ale Casillas bez problémů zachránil. Následně se hosté dožadovali penalty po stažení Rossiho Cannavarem. Poslední šanci měl v nastavení Eguren, ovšem hlavičkoval nad po volném přímém kopu Ibagazy.

Real se tak posunul před Atlético a udržel kontakt se špičkou tabulky. Navíc dosáhl historicky 1400. vítězství v La Lize a Raúl dosáhl 470. zápasu jako hráč základní sestavy, čímž se posunul na 5. místo historické tabulky. Villarreal musí čekat na zápas Deportiva, které ho může sesadit z šestého místa.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Higuain pravděpodobně hrát nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

villareal neodjede s prázdnou a můj tip je 1-1

Reagovat
smazaný uživatel

můj typ je 2-1, body zůstanou doma

Reagovat
smazaný uživatel

poďte Villarreal zaberte, na Real máte, dúfam, že to bude 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2-0, Huntelaar a Raul

Reagovat
Tomtaf

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele