6. kolo
05.10.2008 21:00 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

Real nedokázal přestřílet Espanyol

Real Madrid nevyužil výhody domácího prostředí a pouze remizoval s Espanyolem. Katalánský celek tak po dlouhé době na Santiago Bernabéu bodoval. Remíza vzdálila Realu čelo tabulky.

Všechny góly padly v prvním poločase, přičemž zásluhu na bodu pro Bílý balet měl kapitán Raúl - autor obou branek domácích.

V domácí sestavě udělal trenér Schuster jedinou změnu, kdy místo Robbena dostal přednost Higuaín. V základní jedenáctce hostů bylo nových tváří víc. Nené hrál na místo Smiljaniče a Beránger nahradil původně avizovaného Chicu.

První okamžiky zápasu patřily Realu, aktivní byl zejména Higuaín, ale zdárnému zakončení bráníly časté nepřesnosti Bílého baletu. Espanyol zajistil dobře obranu a čekal na rychlé protiútoky. První vážnější příležitostí byl pas Higuaína na Raúla, jehož přihrávku na volného Van der Vaarta překazil Beránger.

Ve 13. minutě pálil po odraženém míči vysoko nad Román a na opačné straně ho napodobil Van der Vaart po přihrávce Higuaína. Skóre nicméně otevřeli hosté. Ve 20. minutě srazil Heinze v šestnáctce Tamuda a sám kapitán Espanyolu pokutový kop proměnil.

Odpověď Realu byla blesková: Z pravé strany nacentroval Sergio Ramos a míč do sítě zavěsil kapitán Raúl. Pak byl chybně odmáván ofsajd při dlouhé přihrávce Diarry na Raúla a poté se stav opět měnil. Aktivní Román ve 31. minutě nacentroval v na vzdálenější tyč a Luís García ve skluzu převážil misky vah opět na stranu Espanyolu.

Katalánský tým zahrozil ještě ve 39. minutě. Luís García trefil přímým kopem tyč a naštěstí pro domácí ani na dorážku, ani na následný centr nikdo z hostí nedosáhl. Na druhé straně pálil mimo z kraje pokutového území Raúl. Tentýž hráč srovnal skóre v prodloužení první půle. Po rozruchu ve vápně se zmocnil míče, vyhnul se obránci a překonal Kameniho.

Do druhého poločasu nastoupil místo Van der Vaarta Robben a hned o sobě dal vědět, když po Higuaínově akci střílel nad. V 60. minutě měl zase šanci Luís García, který obešel Casillase, za kterého ovšem zakročil Pepe. Střelou nad odpověděl De la Red. Poté se blýskl Kameni, který vyrazil střelu Robbena tečovanou Jarquem.

Na trávník se dostal místo De la Reda Sneijder a Kameni opět dokazoval, co v něm je. Kamerunský brankář vykopl střelu Van Nistelrooye, který pohotově zakončil přihrávku Higuaína. V 71. minutě šel ze hřiště pro potíže Robben, za něhož zaskočil Drenthe. Následně po pěkné samostatné akci střílel Ramos nad.

Real pokračoval v tlaku a v 79. minutě hlavičkoval po centru Heinzeho vedle Van Nistelrooy. Další příležitost měl Higuaín, ovšem stočil svou střelu mimo tři tyče. To bylo ovšem ze strany domácích vše a když si ani hosté nevytvořili žádnou kloudnou šanci, skončilo utkání remízou.

Autor: Jaroslav Smrž / marca.es

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

real vyhraje 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-2

Reagovat
smazaný uživatel

3 : 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
zidane78

no pocitam tak 3:1 aspon dufam

Reagovat
irik

No teda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele