31. kolo
06.04.2008 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Sevilla FC - Villarreal CF 2:0

Sevilla porazila Villarreal a zůstává v boji o Ligu mistrů. Hosté naopak přiškrtili naděje na titul, na Real Madrid nyní ztrácejí sedm bodů. Sevillští nastoupili jen s jedním útočníkem Luisem Fabianem, ze středu hřiště hráli Renato, Keita a Fazio, ve stoperské dvojici Mosquera a David Prieto. Za hosty nastoupil v obraně po čase Argentinec Gonzalo Rodríguez, v útoku nevýrazná dvojice Rossi a Nihat.

Domácí začali klasicky útokem Luise Fabiana, ale protentokrát jen odzbrojil Gonzalo. Se střelou Navase si zase poradil gólman Diego López, zasáhl i proti Mosquerovi po rohu. Na druhé straně vzal Nihatovi míč právě Mosquera, Rossi zase provětral gólmana Palopa. Ve 14. minutě se snášel do pokutového území hostí centr na Capela, ale gólman jej vyrazil včas na roh, stejně tak se k míči později jen těsně nedostal ani Renato.

V 19. minutě se měnilo skóre. Dani Alves poslal pěkný pas mezi obránce pro Fabiana, stopeři nezahráli dobře ofsajd systém a Luis Fabiano se trefil pravačkou přesně k tyči. Sevilla byla při chuti, další centr poslal Jesús Navas, hlavičkoval Keita a musel se vyznamenat Diego López. I další šance domácích přišla z pravé strany, ale Keita zamířil ve skluzu nad. Sevilla byla lepší, Luis Fabiano byl faulován Gonzalem, trestný kop dostal na starost Dani Alves a gólman jej likvidoval jen s obtížemi nadvakrát.

Do druhé půle nastoupily oba týmy ve stejných sestavách jako do té první a byla rozhodně zajímavější. Lépe začali hosté, ze strany poslal nebezpečný přízemní centr Javi Venta a Capel ho před Kanoutém odvrátil jen s vypětím všech sil. Jinak byl ale vstup obou týmů do druhé půle mdlý. V 55. minutě zahrával Villarreal rohový kop, dobře hlavičkoval Eguren, ale Palop míč vyrazil pryč. Pak zahrozila Sevilla, Dani Alves nahrál Renatovi, jeho střelu skvěle zneškodnil Diego López a včas uklidil míč i před dobíhajícím Dani Alvesem.

Další útok domácích skončil jen těsným ofsajdem Luise Fabiana. Villarreal po hodině hry prostřídal, Egurena nahradil Cani, Rossiho Mati Fernandez. Sevilla byla rozjetá, Fabiano vysunul krásně patičkou Navase, ale ten napálil míč jen do gólmana. Střídali i domácí odešel Renato a přišel Kanouté a hned pálil jedovatě, ale jen do boční sítě. Na druhé straně pálil po přihrávce Capdevily jen slabě Santi Cazorla. Kanoutého zase v šanci zablokoval Gonzalo.

Deset minut před koncem Keita obral o míč obránce, obešel i gólmana, ale pak zakopl a nemohl tak skórovat do prázdné branky. Tlak Sevilly ale nakonec vyústil v penaltu. První střelu Jesúse Navase Diego López vyrazil, v dalším kontaktu obou hráčů jen ale fauloval a Kanouté z penalty zvýšil na 2:0. To vše v 87. minutě. V závěru byl ještě vyloučen hostující Capdevila.

Autor: Radek Nosil / www.marca.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak první z dvojzápasů venku, silná Sevilla a ještě u nich, nevidím to moc růžově, umí na nás doma zahrát, bodíček by nebyl vůbec špatný. Tipnu si 2:2. Avante Villarreal.

Reagovat
smazaný uživatel

FC Sevilla se na Villarreal cítí, ten má v poslední době obdivuhodnou formu a je schopný v Seville i vyhrát. Takže uvidíme, bude to nanejvýš zajímavé. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Velice težké utkání na tipování!Tip 2-1

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si, že vyhraje Sevilla 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Trošku jsem tušil, že to tak dopadne, ale nevadí, zkusíme bodovat v Almerii.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele