30. kolo
30.03.2008 21:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Real Madrid - Sevilla FC 3:1

Real Madrid nechal zapomenout na předchozí matné zápasy a po zlepšeném výkonu porazil ve 30. kole La Ligy doma Sevillu 3:1. Vítězstvím se Bílý balet vzdálil "Žluté ponorce" z Villarrealu na šest bodů a Barceloně na sedm.

Poprvé v této sezóně dosáhl Real vítězství nad Sevillou. Co může těšit jeho příznivce víc, že tak docílil rozhodně lepší hrou než v minulých utkáních. Zlepšení přinesl zejména výkon zálohy ve složení Guti – Sneijder – Gago, která stála za všemi góly domácích.

Oproti očekávání trenér Schuster mírně pozměnil sestavu, když na levém beku nastoupil místo Torrese Marcelo, ve středu zálohy dostal přednost Gago před Diarrou a místo Robinha hrál od prvních minut na hřišti Robben. V dresu hostů se objevil na pravem beku místo Alvese Crespo a Brazilec zase nahradil na pravé straně zálohy Jesúse Navase.

První šanci zápasu měl Capel, kterého vysunul Adriano, ale nebezpečí zažehnal včasným vyběhnutím Casillas. Poté přestřelil Higuaín a centr Capela odvrátil Heinze. V 7. minutě už ale gólově udeřilo. Po faulu Crespa na Robbena, za který si vysloužil žlutou kartu, zahrával přímý kop z levé strany Sneijder, našel hlavu Heinzeho a Argentinec vstřelil svůj premiérový ligový gól v dresu Realu.

O dvě minuty později mohli domácí vést už o dva góly, ovšem včasný zásah Prieta znemožnil skórovat Gutimu, kterého ideálně uvolnil Sneijder. Sevilla se příliš do šancí nedostávala, ve 21. minutě odvrátil po chybě Heinzeho centr Fabiana Cannavaro. O tři minuty později zachránil andaluský celek brankář Palop, když zneškodnil postupně v krátkém sledu střely Higuaína, Raúla a Sergia Ramose. A za další dvě minuty zabránil Palop ve vstřelení branky Raúlovi, kterému přihrával po pěkném průniku Higuaín.

Ve 32. minutě se přece jen dostala ke slovu Sevilla, ale do střely Fabiana se vrhl Heinze. O pět minut poté však už bylo vyrovnáno. Alves zahrával roh, míč vrátil "do ohně" hlavičkou Keita a zcela volný Kanouté prostřelil zblízka Casillase. Reakce Realu byla blesková. Sneijder našel pasem ve vápně Raúla, ten se obtočil kolem Adriana a strhl vedení opět na stranu Bílého baletu. Byla to 290. branka Raúla v dresu Realu, který tak vyrovnal střelecký účet jiné legendy klubu, Santillany.

Do konce poločasu ohrozil svatyni Casillase pouze Navas, a tak šli domácí do kabin s jednogólovým náskokem. Po přestávce přišel místo Poulsena Renato a Sevilla se vrhla do útoku. Několik centrů do vápna odvrátila obrana Realu, největší možnost promarnil Kanouté, který místo střely volil kličku do ideálnější střelecké pozice a přitom uklouzl.

Na druhé straně nevyužil tři příležitosti Higuaín. V 58. minutě minul o kousek centr Sergia Ramose a o minutu později dokonce ani nadvakrát nepřekonal výborného Palopa. Nakonec se ale "Pipita" přece jenom prosadil. Po akci osvědčené dvojice Sneijder – Guti, doklepl mladý Argentinec v 65. minutě přesnou přihrávku za záda Palopa. Guti se ujal vedení v soutěží o nejlepšího nahravače La Ligy.

Pak zahrozil znovu Raúl, kterého vychytal znovu Palop. Do hry se dostali Diarra, Koné a Robinho, nicméně úroveň hry oproti první půli znatelně upadla. Real si hlídal dvoubrankový náskok a Sevilla se marně snažila dát kontaktní gól. Největší příležitost měla po centru výborného Navase na Fabiana, jehož hlavička v 83. minutě šla těsně vedle.

Madrid dosáhl velice důležitého vítězství, kterým si upevnil vedení před Villarrealem a Barcelonou, zatímco Seville po nevýrazném výkonu chybí pět bodů do vytoužené Ligy mistrů.

Autor: Jaroslav Smrž / as.com, marca.es

Komentáře (10)

Přidat komentář
Pharrell

jestli tohle poserou,tak uz nevyhrajou

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Real po boji vyhraje!Tip 2-1

Reagovat
smazaný uživatel

Asi to vypadá na Real Madrid. Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

sevilla ma nej hrace lepsi psychiku nez real a myslim si ze je i lepsi nez real tip 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Real musi vyhrat :D

Reagovat
Pharrell

a take se to povedlo , vyhra 3:1 je zaslouzena

Reagovat
smazaný uživatel

Aj si myslým.

Reagovat
smazaný uživatel

Reading si tu?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele