8. kolo
20.10.2007 22:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Real Madrid 2:1

V posledním sobotním zápase 8. kola španělské ligy se střetl barcelonský Espaňol s madridským Realem. Domácí, kteří se v posledních kolech zaskvěli výhrami na hřišti Sevilly a Valencie, si odnesli zaslouženou výhru 2:1 a posunuli se v tabulce za svého městského rivala FC Barcelona.

Real Madrid postrádal Robbena, Heinzeho, Robinha a Pepeho, na opačné straně jen na lavičce zůstal špílmachr De la Peňa, který se zotavil z dlouhodobého zranění. A mohl hned ve druhé minutě aplaudovat akci svých spoluhráčů. Na roh Luíse Garcíi si naskočil Albert Riera, kterého nepokryli Ramos ani Diarra, a tvrdou hlavičkou překazil Casillasovi šanci překonat vlastní rekord v neprůstřelnosti.

Domácí hráli velice soustředěně v obraně, kreativní záložníky dobře pokrývali či zdvojovali, takže dvojice Raúl – Van Nistelrooy nedostávala žádné vhodné míče k zakončení. Paradoxně to tak byl Espaňol, kdo si vypracoval do půle více šancí, které nevyužili postupně Riera, Tamudo a Luís García. V řadách Realu vynikl pouze Sergio Ramos, po jehož výpadech po pravé straně hrozil domácím aspoň náznak nebezpečí. Dokladem nemohoucnosti Bílého baletu budiž střelecká statistika, kde po poločase svítila v kolonce střel mezi tyče čistá nula.

Po přestávce se obraz hry příliš neměnil, Espaňol stále umně kouskoval hru a Real do ničeho nepouštěl. A tak v 53.minutě udeřilo na druhé straně: Valdo prostrčil středem na naprosto volného Tamuda, k němuž nepřistoupil včas Metzelder, a kapitán domácích krásným obloučkem přehodil Casillase.

I další průběh hry nepřinesl nic nového. Sneijdera vystřídal Drenthe a první minuty v dresu Realu odehrál Soldado, nicméně záloha Realu byla bezzubá, takže ani tři útočníci nepřispěli ke snížení nepříznivého stavu. Nebezpečné byly proto hlavně protiútoky domácích, když pojistkou pohrdl v 77. minutě po centru Luíse Garcíi nejprve Tamudo, kterému ve skórování reflexivně zabránil Casillas. O tři minuty později přestřelil v jasné šanci Valdo.

Hru pak zbrzdila řada faulů a střídání. Real se nakonec zmohl v 90. minutě pouze na snížení. Po rohu Gutiho skóroval karatistickým kopem nejlepší hráč hostí Sergio Ramos, ale to bylo ze strany Bílého baletu vše. I přes prohru se Real udržel na čele tabulky o bod před Villarrealem a Valencií, Espaňol poskočil na páté místo.

Autor: Jaroslav Smrž

Komentáře (18)

Přidat komentář
HOST*Anglan

At se hraje jak se hraje tak doufam ze Real prohraje !!!!baletaci

Reagovat
HOST*

co mas realu ved su lepsi ako katalanci

Reagovat
HOST*Devil

To prave nejsou !

Reagovat
smazaný uživatel

Tady Real klopýtne a přenechá nám první místo.

Reagovat
smazaný uživatel

...nech si zdát...

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro jsem měl pravdu.

Reagovat
-Kopy-

2:1

Reagovat
HOST*lenny

bych si vsadil 02 tady to bude mit real fakt tezky...ale fandim mu

Reagovat
HOST*rufus

Real o víkendu neodehraje horší výsledek než Barca. Rozdíl v tabulce se nezmenší, jedině naopak

Reagovat
HOST*

Casillas - Ramos, Metzelder, Cannavaro, Marcelo - Diarra - Higuain, Guti, Snejder - Raul, RVN. Robinha šetřit na LM.

Reagovat
HOST*Anglan

V LM jste v prdeli!

Reagovat
smazaný uživatel

ceka nas prvni prohra, vykonost jde dolu, chybi pepe, robben. nekdy mi prijde ze hra je skoro az o nahodovosti. a espanyol se bude chtit proti nam ukazat. ovsem remiza by byla pekna a vytezstvi jeste lepsi

Reagovat
HOST*

"vytezstvi" empty head

Reagovat
HOST*Alex

Uz sa tesim na oboch Raulov.....Espanyol by mohol vyhrat aj s Realom,ale musi zahrat v obrane tak ako proti Valencii...Delapena by sa mohol ukazat aspon na pol hodinku a Riera opat ovladne lavu stranu a v predu to zariadia Tamudo s Garciom....Tak nech sa dari pericos.....

Reagovat
HOST*Alex

Espanyol bol lespim muzstvom a zasluzene vyhral...GRACIA!!!!!!!Cevolaso Tamudo.......nadherne....a vsetko najlepsie

Celkom pohladny futbal najma zo strany RCDE

Vykon rozhodcu ubohy....sa velmi cudujem,ze sa mu to nevymklo z ruk.....Skvele vitazstvo!!!!!

Reagovat
HOST*Anglan

Pekne Real !

Reagovat
HOST*Raul7

NEWADIIIIIIIIIII

Reagovat
HOST*

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele