8. kolo
23.10.2004 22:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Madrid - Valencia CF 1:0

Nejočekávanějším zápasem 8. kola byl šlágr mezi Realem Madrid a Valencií. Oběma týmům se zatím dařilo se střídavými úspěchy, zejména domácí si už ale další bodové ztráty nemohl dovolit. Real zachránil stejně jako v posledním zápase Ligy Mistrů Michael Owen, když vstřelil jediný gól zápasu. Madrid nastoupil velmi ofenzivně, vedle Raúla a Ronalda se dostal na hřiště i třetí útočník Owen, defenzivnější part v záloze hrál Guti. Valencia naopak hrála jen s jedním hrotem DiVaiem a třemi středovými záložníky Albeldou, Barajou a Sissokem.

Zápas odstartovala Albeldova propagační střela a také Owenův přetažený centr, jež nenašel nikoho ze svých spoluhráčů. Už po pěti minutách se však Real dostal do vedení a lepší úvod si ani nemohl přát. Zidane obelstil klamavým pohybem na půlce Sissoka, posunul doleva Raúlovi, ten nahrál do uličky Owenovi a Anglický kanonýr napálil míč téměř do šibenice a zajistil svému celku vedení. Valencia nesložila zbraně, pokutový kop se mohl kopat po kontaktu Angula s jedním z obránců, když Sissoko vybojoval míč a Angulopři otáčení se v šestnáctce narazil kolenem na koleno jednoho z beků. Real měl ale více ze hry, na hostech byl vidět po výprasku od Interu útlum. Nalevo utekl Figo ale vystřelil nad, Salgadova střela tečovaná Carbonim šla těsně vedle. Raúl poslal za obranu Ronalda, ale ani on branku netrefil, stejně jako na druhé straně Sissoko. Před Ronaldem včas ukopl míč Canizares, po narážečce se Zidanem střílel Brazilec jen slabě do gólmana. Valencia hrála jen po šestnáctku soupeře, Casillase nezaskočil ani střelou z úhlu Carboni.

Do druhé půle nastoupila ofenzivnější Valencia. Sissoka vystřídal Aimar, místo Rufeteho přišel Fiore. Trochu se přiostřilo, po Owenově průniku zastavil tvrdě Marchena Roberto Carlose. Na druhé straně se hrálo dál po souboji Salgada s DiVaiem. Další nepřesný střelecký pokus si započítal Albelda, i Figovu jedovku Canizares zlikvidoval. Další akci merengues překombinovali, když si ve vápně dávali tak dlouho přednost Zidane s Ronaldem, až vystřelil Zidane jen slabě a do náruče brankáře. Di Vaia vystřídal konečně uzdravený Mista, ale ani on Valencii k remíze nepostrčil. Real byl lepší, ale z vápna střílel Solari mimo, Ronaldovi ukopli na poslední chvíli míč obránci, Morientesovu hlavičku Canizares vytáhl na roh. Poslední minuty už patřili Valencii, ale po dvou závarech před brankou Realu nejprve Mista překopl, poté Aimar pálil z úhlu jen do připraveného Casillase.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (46)

Přidat komentář
antimadrista

1:2 pro Valencii, i když by se nám spíš hodila plichta.

Reagovat
exmafie

Tohle je jeden z klíčových zápasů,silnej soupeř,teď se uvidí jak na tom doopravdy jsme....

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že už se to vidí dlouho.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, mám chuť zalézt a nevylézat až do Vánoc. Valencie na nás celkem umí. Minule jsme se štěstím (penalta?) uhráli remízu.

Reagovat
HOST*

0:1....Real bude na dno!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tipuju opět 1:1. To se nám i bude hodit.

Reagovat
HOST*Joan

No, tu penaltu sem chtěl avizovat. Pokud porazíte Dinamo, uhrajete taky dobrej výsledek proti Valencii. Jestli bude hrát Raúl-nemáte šanci. (Yardo, no te enfandes por mi, pero eso es la verdad.)

Reagovat
HOST*yarda

Oye, no estoy enfadado contigo sino con Raúl

Reagovat
smazaný uživatel

Ikdyž Valencia nemá takovej kádr jako real, dokáýže hrát týmově jako nikdo v Evropě! A navíc se Divaovi docela daří takže tipuju 0:2! nebo možná 1:2,abych nepodceňoval real!

Reagovat
smazaný uživatel

Valencie má skvělý tým, v čem je horší než Real?

Reagovat
smazaný uživatel

V čem to se mě fakt ptáš? Ronaldo nej střelec za poslední x let! Zidane x krát vyhlášen jako nej fotbalista Evropy a světa, Figu s těma oceněníma není na tom není tak špatně, Raul nej střelec ligy mistrů ................ To ti ještě nestačí. Podle toho co ti hráči všechno dokázali už asi po ničem netouží! Ale na druhou stranu Valencie hraje velice pěknej fotbal! S realem a jeho kvalitou zvučných jmen a osobností se nemůže srovnávat žádnej tým!

Reagovat
smazaný uživatel

Si děláš srandu, ne? Víš, důležitá je realita, ne minulost. Pele by si dneska taky moc nečutnul. To je hezké, že mají ocenění, ale jak je to dlouho?

A ani podle jmen nejsou nejlepší.A Ronaldo nejlepší střelec za poslední roky??? Vždyť byl furt zraněný. Ty se podíváš na sestavu a tím to pro tebe hasne.

Reagovat
HOST*yarda

Právě. Kdyby Ronaldo nebyl zraněný, bylo by to ještě lepší A po tom dnešním klepci od Interu je asi Valencie trochu načatá...Ale na nás už se letos zahojilo "načatých klubů"

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo pořád figuruje na horních příčkách žebříčků fifa pro nej hráče za poslední roky? Zidane, Figo, Ronaldo .......

Reagovat
smazaný uživatel

Kolikrát ti mám opakovat že fráze typu " za poslední roky " jsou totálně k ničemu. Tak byli kdysi nejlepší, ale tedˇje TEĎ a to už nejlepší nejsou, ocenění v takovýchto srovnání nemá žádnou váhu.

Souhlasí se mnou aspoň někdo?

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, že já souhlasím. Nechtěl jsem do debaty zasahovat, protože bych to nenapsal lépe. Naprostý souhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

Mockrát děkuji

Reagovat
smazaný uživatel

To se toho za to jedno léto tolik změní? že jedni z nej hráčů se stanou pod průměrní? Tak to potom jo!

Reagovat
smazaný uživatel

za jedno léto???

Reagovat
HOST*yarda

Tak jim to přej, že budou mít zase nejlepšího hráče světa. Já to Ronaldinhovi přeju taky, uvidíme ale, jestli půjde jinam, co o něm zdejší fandové budou říkat. Na Ronalda a Figa plivou už teď, ač u nich hráli výborně.

Reagovat
smazaný uživatel

Figo je hrozná mrcha. Šel jen za penězi a ještě naschvál k vám a aby toho nebylo málo, tak ještě když přijel na Nou Camp, tak provokoval.

Na Ronaldinha budu plivat jen ve chvíli, pokud zdrhne k vám, což se na 100% nestane.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, toho Figa jsme diskutovali už mnohokrát. Když byl tak dobrej, tak proč jste mu nepřidali, aby neměl důvod nikam chodit?

Reagovat
smazaný uživatel

To máme hned přidat každýmu, kdo si dupne? Nejde jen o to,že odešel, ale jak se pak choval, toť vše.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, budu se sice opakovat, ale to, že patřil k vašim nej hráčům, snad důvod je, nebo ne?

Reagovat
HOST*

Real se už probudí z reklamniho fotbalu a začne hrát.

2:1Tip dne.Tím se omlouvám fanouškum Valencie.

Reagovat
exmafie

A už se těším jak si vychutnáme katalánce...

Reagovat
HOST*yarda

Hm, tvůj optimismus bych chtěl mít... nebo už je to jen křeč?

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli si vychutnáte nějaké katalánce, tak to bude nanejvýš Espanol, ale i s tím jste vlastně prohráli...

Reagovat
antimadrista

Reagovat
antimadrista

Reagovat
HOST*

0.4 pro Valencia!!!!

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

No, jak se na to tak najednou dívám, tak to bude zápas dvou týmů v krizi ( Real v dlouhodobé, Valencie v krátkodobé ) , protože Valencia ze 4 posledních zápasů jednou remizovala a třikrát prohrála

Reagovat
exmafie

No s výsledkem 4:0 jsem se trošku unáhlil (ikdyž i to se může stát)....Máš pravdu,navíc po dnešním debaklu Valencie od Interu...

Reagovat
smazaný uživatel

Budu rád i kdiž vyhrajem o gól.Ale když vyhrajem o vic gólu tak budu litovat jenom Canizarese

Reagovat
HOST*Joan

Tak sem chtěl v tipu vsadit jasnou 2, ale Valencia je přikovaná k zemi. No nevím, Madrid možná vyhraje, tipuju to na 1:1, ale zázraku se od Valencie asi nedočkáme.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych to viděl na výhru bílejch nekopů. mají štěstí, že narazili na Valencii teď, když je totálně psychicky dole. Mám dojem, že kdyby ji potkali tak 5 kol dřív, tak je to jasná dvojika.

Reagovat
exmafie

Zápas jsem neviděl,bohužel mi odešla TV karta,jak to vypadalo????Jinak jsem rád,že jsme Valencii porazili a že se trefil Owen,ikdyž je hlavní,že to tam spadlo.... Zajímá mě,jestli jestli ještě někdy dáme v jednom zápase víc než dva góly

Reagovat
antimadrista

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Valenciu jsme dali do kapsi tet je Getafe na řade V první puli bylisme lepšy meli sme více šance skorovat.Valencia byl lepší zas v druhí pule.1*2 Helguera a i Samuel kixovali ped bránou a mohlo by byt toho i gol. Ale jinak slabej fotbal.Videt krize na obou timech. HALA MADRID

Reagovat
antimadrista

Tak teď už jen naše výhra a prohra Sevilly a vedem už o 8 bodů !

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla ať si klidně vyhraje, ta nás neohrozí, je to jen momentální forma, nakonec skončí tak pátí.

Reagovat
antimadrista

No jasně, ale líp by to vypadalo...Už dlouho sem tě neviděl na fcbarcelona.cz

Reagovat
smazaný uživatel

Občas se zajdu podívat,jak to tam "žije" , ale už jen občas a už ani radši nepřispívám.

Reagovat
antimadrista

A pročpak ne?

Reagovat
exmafie

Souhlas s tou Sevillou,akorát si myslím,že skončí tak desátí...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele