Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina E, 6. kolo
14.12.2023 18:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Marko Marič (© AFP)

Aston Villa si po remíze v Mostaru zajistila přímý postup do osmifinále Konferenční ligy

Aston Villa kromě úvodního zaváhání s polskou Legií Varšavou (2:3) procházela skupinou E naprosto suverénním způsobem, jelikož dokázala zvítězit čtyřikrát za sebou. Teď sice ve značně pozměněné sestavě nepotvrdila úlohu jasného favorita proti bosenskému vyzyvateli z Mostaru, ale nerozhodný výsledek 1:1 jí přece jen stačí na přímo postupové první místo zaručující nejlepší šestnáctku KL.

Birminghamský favorit tedy celkově posbíral třináct bodů a Legii za sebou nechal o jeden bod. Jasný outsider skupiny Zrinjski naopak po čtyřech předchozích porážkách bodoval podruhé, nicméně i přesto obsadil poslední čtvrtou příčku se čtyřmi body. Tento čtvrteční duel probíhal od samého začátku ve velmi opatrném duchu a dlouho se v něm nic zásadního nedělo.

V prvním poločase stojí za zmínku jen šance pozdějšího střelce Nicolóa Zaniola již z 2. minuty, jehož pohotová rána ze středu pokutového území soupeře však letěla o více jak metr nad horní tyčku. Anglický klub měl v následujícím průběhu herně navrch, jenže se nedostával do žádných vyložených možností. Po změně stran však přidal a kýženého vedení se dočkal krátce po odehrané hodině.

Skóre utkání otevřel již zmiňovaný italský záložník Zaniolo, když se po centru střídajícího McGinna z levého křídla zjevil sám před brankářem Maričem a z pěti metrů ho bez potíží obstřelil svým přízemním pokusem. Hosté navýšili svůj náskok v 81. minutě zásluhou Douglase Luize, avšak tento jeho gól neplatil kvůli předchozímu nedovolenému zákroku.

Zrinjski začal hrát s přibývajícím časem na stále větší riziko s to se mu vyplatilo v 87. minutě. O nečekané vyrovnání se totiž postaral Matija Malekinušič, který po pobídce Kiše předvedl samostatný únik na levé straně, pak si balón navedl blíže do středu hrací plochy a nakonec ho z osmnácti metrů nádherně uklidil přímo do vzdálenější šibenice.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele