Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina A, 1. kolo
21.09.2023 21:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Klaksvík sahal po další senzaci, čáru přes rozpočet mu udělal Čavrič

Klaksvík letos dokázal zaskočit několik soupeřů a jeho další obětí se málem stal Slovan Bratislava. Ten byl v domácím prostředí lepším týmem a nakonec dokázal zúročit převahu, patnáct minut před koncem rozhodl Čavrič.

Čavrič byl nejnebezpečnějším hráčem duelu a pohnout se stavem mohl opakovaně již v prvním poločase. Hned v úvodu mu zpětnou přihrávku poslal uzdravený kapitán Weiss a zakončení srbského střelce zablokovala obrana. Ve 22. minutě si počkal na zadní tyči a svou hlavičku z dobré pozice poslal nad, těsně před odchodem do kabin mu pak podruhé pokazil radost jeden z vracejících se obránců, který nepustil míč až k brankáři.

Slovan začal aktivně i druhou část hry a byl to opět Čavrič, kdo pálil nad po přisunutí od Blackmana. O to větší šok přišel o několik desítek vteřin později. Klaksvík s útočnými akcemi šetřil, ve 48. minutě ale Frederikseberg rozehrál rohový kop, na míč si na zadní tyči počkal Pavlovič a outsider rázem vedl - 0:1.

Slovan se z inkasované branky nevzpamatovával dlouho a stačilo mu pouhých pár minut. Čavrič se po svých nezdarech převtělil do role nahrávače, oslovil Weisse a ten uklidil míč pod břevno - 1:1.

Remíza domácím nestačila a dvakrát se vedení na jejich stranu neúspěšně snažil strhnout Tolič. Vysvobození nakonec přinesla 74. minuta, centr Barseghjana a přesná hlavička Čavriče - 2:1.

Stav 2:1 vydržel až do závěrečného hvizdu, přestože Slovan poslední minuty herně nezvládl. Jeden parádní zákrok musel ze svého arsenálu vytasit Borjan, v nastavení se neujala ani poslední šance celku z Faerských ostrovů.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (2)

Přidat komentář
JackDaniels.

Tip 2:1

Reagovat
ignor24

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele