Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

osmifinále - odvety
14.03.2024 21:00 CET
1 : 6
po prodloužení
(0:3, 1:4)

Reportáž

Ayoub El Kaabi (© Olympiacos F.C.)

Ofenziva Olympiakosu se v odvetě vybičovala k božskému výkonu, Řeky poslal dál Jovetič

Olympiakos porazil Tel Aviv v odvetném zápase osmifinále Konferenční ligy divokým výsledkem 6:1 po prodloužení, čímž smazal třígólovou ztrátu z prvního klání a vystřílel si postup. Lví podíl na úspěchu řeckého celku měla dvojice útočníků Daniel Podence a Ayoub El Kaabi, kteří se gólem či asistencí podíleli na všech čtyřech brankách červenobílých v základní hrací době. Dramatické dvojutkání následně vygradovalo v prodloužení, v němž byli úspěšnější hosté zásluhou postupové trefy zkušeného Černohorce Stevana Jovetiče.

Řecký Olympiakos v prvním duelu na vlastní půdě vyhořel, přičemž nakonec padl vysoko 1:4. Jeho postupové šance se tak blížily k nule. Náladu si navíc nezlepšil ani ve víkendovém zápase v domácí soutěži, kde padl s Panathinaikosem. Naopak Tel Aviv si udržel skvělou formu a prodloužil sérii vítězství již na šest soutěžních klání v řadě.

První krok k obratu udělal Olympiakos hned v 10. minutě. Střela Daniela Podenceho si našla prostor mezi dvěma obránci a od tyče se odrazila za záda brankáře. Trenér Robbie Keane navíc musel brzy sáhnout do sestavy, neboť se zranil křídelník Milson, který v posledních čtyřech ligových duelech vstřelil tři branky. Ve 36. minutě vybojoval Podence po odbráněném rohovém kopu míč na půlicí čáře a vyslal do samostatného úniku Konstantinose Fortounise, který zakončil přesně do dolního rohu branky. V samotném závěru první půle se po centru Podenceho hlavou prosadil El Kaabi, čímž kompletně smazal manko z úvodního duelu.

Domácí celek dostal příležitost znovu naklonit výsledek na svou stranu po faulu Panagiotise Retsose v pokutovém území. Následnou penaltu bezpečně proměnil Eran Zahavi. V 65. minutě se po centru Francisca Ortegy vystřihl parádní nůžky El Kaabi a stav dvojzápasu byl opět vyrovnán. O rozhodující gól se snažil skvěle hrající Podence, jenomže individuální akci zakončil těsně nad břevno. Zápas tak směřoval do prodloužení.

Do toho lépe vstoupil rozjetý celek z Pirea. Střídající Jovetič si našel sražený balon po přímém kopu a přízemní ranou propálil domácího gólmana. Opařený Tel Aviv se marně snažil najít cestičky neprostupnou obranou soupeře. Ten navíc znovu udeřil z rychlého protiútoku, na jehož konci do odkryté brány zakončil Youssef El Arabi.

Olympiakos tak předvedl fantastický obrat a díky vysokému vítězství si zajistil postup do čtvrtfinále. Svého soupeře se dozví již 15. března, kdy proběhne los.

Autor: Livesport.cz / David Tůma

Komentáře (4)

Přidat komentář
Bastaron

3:2

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
Elmas

Na tý fotce jsou hráči Freiburgu.

Reagovat
PJ

díky, upraveno

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele