Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina B, 6. kolo
14.12.2023 21:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Maccabi Tel-Aviv (© AFP)

Maccabi Tel-Aviv si poradilo s Gentem a překvapivě postoupilo do osmifinále Konferenční ligy

Izraelské Maccabi Tel-Aviv i přes aktuální válečné problémy ve své zemi zvládlo účast v hlavní fázi Konferenční ligy na jedničku a nyní zaznamenalo svou pátou výhru ve skupině B ze šesti případu, díky které se vyhouplo na první místo tabulky a trochu nečekaně si tak zajistilo přímý postup do osmifinálové fáze. Belgickému favoritovi z Gentu stačila i remíza, jenže po prohře 1:3 naopak klesl na druhou pozici a čeká ho tedy ještě dodatečné play off o nejlepší šestnáctku KL.

Výhru domácího celku znovu řídil izraelský "veterán" Eran Zahavi, jenž skóroval hned dvakrát a s pěti trefami je na čele tabulky střelců celé KL. Svěřenci irského trenéra Robbieho Keana měli naprosto skvělý nástup do tohoto čtvrtečního duelu a hned svou první větší možnost po necelých devíti odehraných minutách přetavili ve vedoucí gól, jelikož se prosadil šestadvacetiletý záložník Gavrie Kanichowsky.

Ten po střele Peretze z hranice pokutového území do pravé tyče stál ve správnou chvíli na správném místě a jeho tečovaná dorážka z mírného úhlu zapadla k bližší tyči do protipohybu brankáře Roefa. Zhruba v polovině úvodního dějství poprvé udeřil šestatřicetiletý Zahavi, jenž převzal balón od Kanichowskyho, navedl si ho blíže do středu hrací plochy a z osmnácti metrů zavěsil přesně k pravé konstrukci - 2:0.

Gent však zahájil druhé dějství s mnohem větší aktivitou a ve 49. minutě se vrátil do hry o bodový zisk. Snížit totiž dokázal Julien de Sart, který po zpětné pobídce Fadigy vypálil z první z pětadvaceti metrů a svůj kroucený pokus usměrnil do protějšího spodního růžku.

Avšak krátce po hodině hry vrátil Maccabi dvoubrankový náskok nezastavitelný Zahavi, neboť po famózní kolmici Bitona obstřelil vyběhnutého Roefa střelou z deseti metrů. Stejný hráč dokonce mohl zkompletovat svůj hattrick v nastaveném čase, jenže tentokráte ranou z hranice šestnáctky pouze orazítkoval břevno.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele