Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina A, 6. kolo
14.12.2023 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Paulo Fonseca (© AFP)

Lille díky třem proměněným penaltám porazilo dvojnásobně oslabený Klaksvík a zajistilo si přímý postup do osmifinále KL

Jasný favorit skupiny A nakonec potvrdil roli největšího favorita a po závěrečné výhře 3:0 nad outsiderem z Faerských ostrovů Klaksvíkem přímo proklouzl mezi nejlepší šestnáctku v Konferenční lize, jelikož dohromady posbíral čtrnáct bodů a druhý Slovan Bratislava za sebou nechal o body čtyři. Tomuto bláznivému čtvrtečnímu utkání nechybělo vůbec nic, protože v něm byly nařízeny hned tři pokutové kopy a uděleny dvě červené karty.

Zástupce z Faerských ostrovů tak při své premiérové účasti v hlavní fázi jakéhokoli evropského poháru získal solidní čtyři body a obsadil poslední čtvrté místo tabulky. OSC zahájilo tento duel velmi aktivně a již krátce po čtyřiceti odehraných sekundách orazítkovalo brankovou konstrukci, nicméně do vedení se dostalo až po necelé půlhodině hry, jelikož portugalský rozhodčí António Nobre nařídil v jeho prospěch první penaltu.

Cabellu totiž v rohu šestnáctky evidentně přistrčil Færø a nabídnutou možností nepohrdl tradiční exekutor Yusuf Yazici, který si počkal na pohyb brankáře Johanssona a míč uklidil přímo do pravého dolního růžku. Francouzský favorit v následujícím průběhu nikam nespěchal a s přehledem si hlídal jednobrankové vedení, to dokázal pojistit zhruba deset minut před závěrečným hvizdem.

Jóannes Danielsen totiž ve vlastním pokutovém území zastavil střídajícího Virginiuse, Nobre po udělení druhé žluté karty vytáhl i kartu červenou a podruhé ukázal na penaltový puntík. K němu se tentokráte odhodlal nově příchozí anglický záložník Angel Gomes a Johanssona poslal na opačnou stranu - 2:0.

"Představení" sudího Nobreho vyvrcholilo v nastaveném čase, protože Jakup Biskopstö Andreasen se dopustil hodně nešetrného zákroku na agilního Cabellu a po druhé žluté kartě pro něj utkání taktéž skončilo předčasně. Třetí a poslední pokutový kop tohoto střetnutí proměnil další střídající hráč Edon Zhegrova, když po zemi nekompromisně zamířil k levé konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele