Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina F, 1. kolo
21.09.2023 18:45 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Fiorentina veze z Genku jen bod

Fiorentina bude z Belgie odjíždět zklamaná, protože rozhodně měla na víc. Nad domácím Genkem dokonce dvakrát vedla, ale ani to jí na výhru nestačilo. Pět minut před koncem utkání se totiž prosadil domácí obránce Mark McKenzie gólem na konečných 2:2.

Fiorentina chtěla zapomenout na nešťastné finále Konferenční ligy v Praze, kdy podlehla West Hamu, ačkoli reálně několikrát sahala po výhře. Do nového ročníku chtěla vstoupit tím nejlepším možným způsobem, ale nečekal ji snadný soupeř. Genk je doma velmi silný a dnes to plánoval dokázat i italské protistraně. Nicméně ta začala velmi dobře a už po sedmi minutách na půdě soupeře vedla. Biraghi kopal rohový kop a zahrál ho levačkou přesně do míst, v nichž si míč našel obránce Luca Ranieri - 1:0 pro Violu.

Standardní situace byly dnes obecně hodně nebezpečnými zbraněmi a to u obou celků. O tom se dokonale přesvědčila i italská ekipa. Svěřence trenéra Italiana vyvedl z klidu Andi Zeqiri, který už ve 12. minutě zakončil akci Bilala El Chanuse a po několika odrazech ve vápně balon uklidil za brankáře Christensena.

Ani tahle změna skóre nebyla poslední, protože ve 23. minutě pečetil svůj skvělý výkon obránce Luca Ranieri. Nenápadný, ale stále častěji se prosazující mladík byl opět na správném místě ve správný čas. Poté, co Biraghi rozehrál rohový kop na hlavu Nikoly Milenkoviće, uklidil Ranieri míč na zadní tyči do poloprázdné brány!

Do konce poločasu málem srovnal Mark McKenzie, který hlavičkoval jen těsně nad břevno Italů poté, co brankář Christensen špatně odhadl centrovaný míč. Jinak se ale Viola držela plánu neinkasovat do konce poločasu a soupeři míč moc často nepůjčovala. Je ale pravda, že ani Viola se neobešla bez chyb, ať už to byly laciné ztráty míče na vlastní polovině, nebo zbytečné karty za hloupé fauly.

Po většinu druhé půle se Italové soustředili na to, co jim jde velmi dobře. Klidnou kombinaci bez jakéhokoli rizika a stresu, aby vysílili svého soupeře. Dopředu se ale moc nehnali. A to se jim nakonec stalo osudným. Domácím totiž stačilo málo, aby udeřili. Postupem času se začali Belgičané stále více tlačit do zakončení a napadali rozehrávku Violy stále agresivněji. V 78. minutě nejprve hlavičkoval mimo Kouamé. Jak se to správně dělá, mu ukázal mladší obránce Mark McKenzie, který pět minut před koncem razantní hlavičkou překonal Christensena a rozjásal domácí ochozy!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele