Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina A, 3. kolo
26.10.2023 18:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Konferenční liga (© AFP)

Klaksvík opět šokoval a slovinskou Olimpiji porazil vysoko 3:0

První zástupce Faerských ostrovů v historii skupinové fáze evropských pohárů rozhodně nechce hrát druhé housle ani v hlavní fázi a nyní potvrdil své kvality proti slovinskému vyzyvateli z Lublaně, kterého porazil až nečekaně hladce po výsledku 3:0, díky premiérovému tříbodovému zisku tak si pojistil třetí místo skupiny A. Naopak hosté ani napotřetí neskórovali, s nulovým bodovým ziskem a se skóre 0:6 jsou tedy beznadějně poslední čtvrtí.

Hosté se přitom mohli dostat do vedení už ve 3. minutě, jelikož se ve stoprocentní možnosti zjevil Nukič, který z bezprostřední blízkosti z mírného úhlu mířil mezi nohy brankáře Johanssona, ale míč se nakonec odrazil zhruba o půl metru vedle bližší tyče do zámezí. Poté duel probíhal ve velmi opatrném duchu, nicméně vše se změnilo přesně po odehrané půlhodině po zásahu Renégo Joensena.

Zkušený třicetiletý obránce si totiž po vynikajícím pasu Frederiksberga seběhl za defenzívu protivníka a ve skluzu nekompromisně zavěsil přímo pod břevno. Ani ne o tři minuty později chtěl navýšit náskok domácího celku Pavlovič, jenž ovšem po dalším skvostném pasu Frederiksberga trestuhodně hlavičkoval ani ne z půl metru příliš vysoko. Klaksvík se přeci jen mohl uklidnit minutu před vypršením základní hrací doby úvodního dějství.

Tentokráte měl přesnou mušku Páll Klettskard, neboť ten po vynikající individuální akci přes tři protihráče zavěsil ze středu šestnáctky soupeře přímo nad levý dolní roh kolem dívajícího se brankáře Pintola. Domácí klub definitivně rozhodl o svém úspěchu v 54. minutě. Gólový účet tohoto zápasu uzavřel Jakup Biskopstö Andreasen, když po rohovém kopu Frederiksberga z levé strany překonal bezmocného Pintola prudkou hlavičkou s pomocí země.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele