Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina B, 5. kolo
30.11.2023 18:45 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Gentu (© AFP)

Gent snadno přehrál Zarju a vrátil se do čela skupiny B

Belgický Gent je považován za největšího favorita své skupiny Konferenční ligy a tyto prognózy zatím naplňuje - v dosavadních pěti duelech hned čtyřikrát vyhrál a jedinou ztrátu zaznamenal v polovině září právě s ukrajinským vyzyvatelem, nicméně teď v domácí odvetě naprosto dominoval a stejného protivníka porazil vysoko o tři góly. V tabulce se tak vrátil na vedoucí pozici se třinácti body a je poslední krok od postupu do osmifinále.

Domácí favorit momentálně drží jednobodový náskok před druhým izraelským konkurentem z Tel-Avivu a v závěrečném vzájemném utkání na jeho půdě potřebuje získat alespoň bod. Zarja naopak utrpěla svou třetí porážku, se čtyřmi body je třetí a v jarní fázi KL se tedy neobjeví. Letošní ročník zakončí duelem s podceňovaným islandským Breidablikem. První poločas spíše probíhal v opatrnějším duchu a příliš vyložených možností k vidění nebylo.

KAA se však i přesto dostalo do kýženého vedení přesně po dvaceti odehraných minutách, neboť Malick Fofana si po krásném sólu navedl balón až před hranici pokutového území a svou přízemní střelu poslal přímo do vzdálenějšího spodního růžku kolem bezmocného brankáře Turbajevskyho. Svěřenci trenéra Heina Vanhaezebroucka pak sice lehce polevili, ale ihned po změně stran se vrátili do obvyklého tempa a ve 49. minutě přidali druhou trefu.

Na pravém křídle se uvolnil Fadiga a do šestnáctky protivníka poslal prudký centr, který si velmi nešťastně srazil do vlastní sítě bránící Arsenij Batahov. O osudu tohoto střetnutí bylo definitivně rozhodnuto za dalších šest minut, jelikož teprve jednadvacetiletý nigerijský kanonýr Gift Orban využil dalšího parádního pasu v podání Fadigy a z první usměrnil balón k pravé konstrukci kolem dívajícího se Turbajevskyho - 3:0.

Gent si pak zbytek zápasu užíval a svůj závěrečný čtvrtý zásah přidal zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. Tentokráte dokázal skórovat izraelský obránce Omri Gandelman, který se po narážečce s Cuypersem zjevil sám před ukrajinským strážcem a zblízka ho pohotově obstřelil. Zarja se alespoň zmohla na čestný úspěch v 82. minutě, kdy střídající Denys Nahnoinyi napřáhl z necelých pětadvaceti metrů a jeho skákavý pokus zapadl do sítě s pomocí bližší tyče.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele