Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina B, 3. kolo
26.10.2023 18:45 CET
5 : 0
(4:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Gentu (© AFP)

Gent se nerozpakoval a Breidablik vyprovodil pěti góly

Jednoznačný průběh mělo utkání mezi favorizovaným Gentem a islandským Breidablikem. Než se hosté stačili rozkoukat, prohrávali o tři góly, a to zdaleka nebyla konečná. Belgičané nakonec vyprovodili Breidablik ze hřiště pěti góly a ujali se vedení v tabulce skupiny B.

Gent je po třech zápasech skupinové fáze Konferenční ligy na prvním místě, ale jeho další dva soupeři mají jedno utkání k dobru. Zápas Zorjy Luhansk s Tel-Avivem byl kvůli dění na Blízkém východě odložen.

V Ghelamco Aréně se vše podstatné odehrálo v průběhu prvního poločasu. Indiáni totiž neměli nad svým soupeřem ani špetku slitování a během úvodních dvaceti minutách předvedli ofenzivní uragán a rázem vedli o tři góly. Poprvé překonal křehkou islandskou obranu po rohovém kopu hlavičkující Omri Gandelman a jen o pět minut později ho rovněž ze vzduchu napodobil Hugo Cuypers. Breidablik nevěděl, kde mu hlava stojí a Belgičané pokračovali v kanonádě. V 19. minutě Hugo Cuypers parádním volejem v náběhu zvyšoval na 3:0, a tím byl zápas de facto rozhodnut.

Ještě v prvním poločase se mohlo skóre nepříjemně navýšit, ale branka ze 36. minuty nebyla uznána. Čtvrtému zásahu Breidablik stejně neunikl, protože na konci poločasu Tissoudali krásnou ranou k tyči nedal Einarssonovi vůbec žádnou šanci. Zdecimovaný Breidablik měl o přestávce o čem přemýšlet, ale možností, jak situaci změnit, moc neměl.

Co si mohli domácí víc přát? Ve druhém dějství už předvedli úspornější režim, navíc evidentně spokojený trenér Vanhaezebrouck stáhl některé klíčové hráče, aby je pošetřil na víkendovou ligu. Tak jako tak v 69. minutě Gift Orban zvýšil už na 5:0 a tím se gólový potenciál toho večera vyčerpal. Breidablik si mohl odvézt alespoň čestný úspěch v podobě jednoho gólu, ale nařízenou penaltu po faulu Watanabeho neproměnil Höskuldur Gunnlaugsson. Breidablik je po třech zápasech bez bodů se skóre 2:9. Na nováčka evropských pohárů to ale zas tak překvapivá bilance není.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele