Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

čtvrtfinále - 1. zápasy
11.04.2024 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Clubu Bruggy (© AFP)

V plzeňských stopách kráčející Bruggy se přiblížily nečekanému semifinále

Bruggy porazily v úvodním čtvrtfinále Konferenční ligy PAOK 1:0. Belgický celek, který se stejně jako plzeňská Viktoria probojoval mezi osm nejlepších celků soutěže až ze druhého předkola, rozhodl o svém triumfu už v šesté minutě gólem Huga Vetlesena. Norský reprezentant, jenž před pár týdny nastoupil na chvíli také do duelu proti Česku, tak přiblížil modročerné prvnímu semifinále na evropské půdě od roku 1992, v němž se mohou setkat třeba právě s Plzní.

Řecký PAOK prožil fantastickou osmifinálovou odvetu proti Dinamu Záhřeb, jenž dokázal na vlastní půdě porazit vysoko 5:1. Ve čtvrtfinále na něj ale čekaly silné Bruggy, které chtěly z domácího prostředí vytěžit maximum. Před vlastním publikem totiž od startu sezony modročerní prohráli pouze jeden duel, přičemž se o víkendu naladili ligovou výhrou nad Anderlechtem.

Už od úvodního hvizdu potvrzovali modročerní letošní formu na vlastním hřišti. Zápas totiž gólově odšpuntoval Vetlesen přízemní ranou k tyči už v sedmé minutě. Další branku mohl přidat Igor Thiago, nicméně jeho pokus hlavou skončil těsně nad. Střelec první trefy Vetlesen měl chuť na další ve 38. minutě, kdy ovšem jeho zakončení tečoval jeden z obránců, a tak míč skončil mimo.

I po změně stran kralovali na hřišti fotbalisté Brugg. Dvě velké šance spálil Ferran Jutglá, jenž napřed těsně minul levou tyč a o tři minuty později ho skvěle vychytal Dominik Kotarski. Zanedlouho se k ohrožení brány soupeře dostal i Michal Skóraš, jehož rána z přímého kopu těsně přeletěla zařízení. Kotarski se předvedl i po povedené individuální akci Antonia Nusy. Pokus mladého Nora zablokovala defenziva Soluně, načež neúspěšně dorážel kapitán Hans Vanaken. Chorvatský gólman nakonec udržel poměrně přijatelný výsledek pro řecký tým poté, co zneškodnil penaltu Igora Thiaga.

Úvodní bitvu tak dotáhly do vítězného konce Bruggy. Odveta v Řecku je na programu příští čtvrtek 18. dubna.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (3)

Přidat komentář
Bastaron

3:1

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat
PAOK

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele