Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina D, 1. kolo
21.09.2023 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Andreas Skov Olsen (© AFP)

Šlágr skupiny D svého vítěze neměl, Club Bruggy totiž remizoval s Beşiktaşem

Očekávaný duel skupiny D sliboval velmi dramatickou podívanou a papírové předpoklady se nakonec vyplnily, protože belgický celek Club Bruggy neudržel vedení získané zhruba čtvrthodiny před koncem. A s houževnatým vyzyvatelem z Istanbulu se nakonec rozešel smírně po výsledku 1:1. Úvodní gól tohoto pikantního střetnutí vsítil Hans Vanaken, nicméně o jedenáct minut později na něj dokázal odpovědět Cenk Tosun.

Tento čtvrteční zápas se delší dobu nesel ve velmi opatrném duchu a taktika převládala nad ofenzivní podívanou. V prvním poločase se diváci na stadionu Jana Breydela nedočkali jediné gólové příležitosti, teprve po změně stran se obrázek hry přeci jen změnil. Pár desítek sekund po zahájení druhého dějství mohl dostat hosty do překvapivého vedení kamerunský snajpr Vincent Aboubakar, avšak pozorný brankář Mignolet jeho ránu zlikvidoval.

Za dalších deset minut zahrozil na opačné straně Skóraś, avšak ten ve skluzu po finální nahrávce Brazilce Thiaga trestuhodně netrefil zcela odkrytou branku. Po necelé hodině hry se poprvé ukázal domácí Skov Olsen, ovšem jeho projektil ze středu šestnáctky brilantně odvrátil konečky prstů do zámezí pozorný gólman Günok. Hostující strážce se vytáhl proti Olsenovi ještě jednou, a to zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, neboť zneškodnil jeho pokus směřující k vzdálenější tyči.

Club Bruggy nakonec přetavil svou aktivitu v důležitý vedoucí gól v 77. minutě. Zkušený jednatřicetiletý záložník Vanaken si totiž po rychlé akci na pravém křídle seběhl do volného prostoru a centr rozběhnutého Skova Olsena uklidil za záda bezmocného Günoka nekompromisním volejem ze šesti metrů. Domácí od tohoto okamžiku měli pevnou půdu pod nohama a nadále útočili.

Za dalších pět minut chtěl rozhodnout o jejich úspěchu aktivní Vanaken, avšak po pobídce Thiaga jen orazítkoval levou konstrukci. Besiktas se však v žádném případě nevzdal a v 88. minutě překvapivě vyrovnal. Cenný bod mu přisoudil Tosun, jelikož po famózním přistrčení Aboubakara zachoval v zakončení chladnou hlavu a zblízka přehodil vyběhnutého Mignoleta.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele