Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina B, 4. kolo
09.11.2023 21:00 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Gentu (© AFP)

Gent nakonec otočil vývoj s Breidablikem a upevnil si tak vedení ve skupině B

Belgický Gent přijížděl na půdu islandského outsidera Breidabliku s nálepkou velkého favorita a hned zkraje zápasu vedl, ovšem vzápětí ho dvěma bleskovými trefami uzemnil Jason Dadi Svanthórsson a rodilo se tak velké překvapení. Nicméně KAA po změně stran opět zabralo a v 69. minutě otočilo vývoj ve svůj prospěch, v tuto chvíli totiž zkompletoval svůj hattrick teprve jednadvacetiletý nigerijský útočník Gift Orban.

Domácí výběr se za svůj čtvrteční výkon určitě nemusí stydět, ale ve čtyřech duelech ani jednou nebodoval a se skóre 4:12 je tedy beznadějně poslední čtvrtý bez šance na postup do jarní fáze Konferenční ligy. Belgický tým naopak vyhrál potřetí a s deseti body si vytvořil na čele čtyřbodový náskok před izraelským týmem Maccabi Tel-Aviv. Svěřenci trenéra Heina Vanhaezebroucka se dostali do očekávaného vedení již v 6. minutě.

Svou první trefu zaznamenal Orban, jelikož si seběhl před hranici brankového území na naprosto ukázkový pas Gerkense z levého křídla a umístěnou hlavičkou pokořil marně se natahujícího gólmana Einarssona. Severský trpaslík pak ovšem znovu ukázal svou neuvěřitelnou houževnatost a za dalších deset minut překvapivě srovnal po zásahu Svanthórssona, jenž po tečované střele Eyjólfssona stál ve správnou chvíli na správném místě a zblízka snadno dorazil míč do zcela prázdné branky.

Třiadvacetiletý záložník dokonce senzačně otočil vývoj o dvě minuty později a jednalo se o velmi podobnou situaci. Přízemní pokus Eyjólfssona totiž trestuhodně neudržel ve svých rukavicích brankář Nardi a k balónu se vzápětí přiřítil právě rychlonohý Svanthórsson, který odkrytý prostor tří tyčí neminul ani napodruhé. Gent mohl vyrovnat v závěru úvodního dějství, ale Gandelmanův projektil zastavila tyč a pak Orban pálil z voleje příliš vysoko.

Hosté se dočkali kýženého vyrovnání v 54. minutě z pokutového kopu. Rakouský rozhodčí Weinberger ho nařídil za zbytečné držení Yeomana na Cuyperse a nabídnutou možností vzápětí nepohrdl Orban, když s přehledem zakončil doprostřed branky. O osudu tohoto duelu bylo definitivně rozhodnuto v 69. minutě - rozdílovou trefu zaznamenal nezastavitelný Orban přízemním pokusem do prázdné branky po finální nahrávce střídajícího Tissoudaliho.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele