Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina E, 5. kolo
30.11.2023 18:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Vangelis Pavlidis (© AFP)

Alkmaar díky Pavlidisovi slaví výhru, ale ani ta mu nemusí stačit

AZ Alkmaar doma nakonec zvládl roli favorita a poradil si s bosenskou návštěvou. Díky trefě střelce Pavlidise domácí Nizozemci ještě žijí, byť nemají svůj postup ve vlastních rukách.

Alkmaar chtěl napravit svou pošramocenou reputaci, protože letošní pouť Konferenční ligou se mu vůbec nepovedla. Před tímto zápasem se nizozemský celek nacházel až na posledním místě ve skupině a hodlal ho opustit. Dnes domácí hodně sázeli na schopnosti a efektivitu střelce Pavlidise, který se ale v prvních momentech utkání ukazoval spíš jako zdatný asistent. Nejprve vyslal do šance Van Bommela a následně i Poka, jenže ani jeden z nich jeho krásnou nahrávku nezužitkoval.

Poku se dostal do velké šance s blížícím se koncem první půle, jenže ani napodruhé si neporadil. Ke konci poločasu se ještě Alkmaaru zranil Bazoer a musel střídat. Domácímu mužstvu dnes nic nevycházelo a dokonale to deklaroval Pavlidis, který se zničehonic objevil sám ve vápně, jenže jeho rána se zastavila na tyči!

Zkušený kanonýr měl víc štěstí až po změně stran. Deset minut bylo ukrojeno z druhé půle, když sudí posoudil Pavlidisův pád ve vápně jako penaltový a s nařízenou penaltou si sám faulovaný bez potíží poradil - 1:0.

Dvacet minut před koncem mohl stejný hráč zvýšit. Nejprve se do šance po rychlé kombinaci probil Mihajlović, jenže narazil na dobře zasahujícího brankáře Mariće. A na něm si nakonec vylámal zuby i dorážející Pavlidis. I to ale nakonec domácím stačilo k výhře.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele