Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina F, 5. kolo
30.11.2023 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Fiorentiny (© AFP)

Fiorentina otočila duel s Genkem a přiblížila se k přímému postupu do osmifinále KL

Fiorentina nakonec zvládla svůj předposlední zápas ve skupině F proti houževnatému belgickému Genku a díky těsnému vítězství 2:1 se udržela na vedoucí příčce. Se ziskem jedenácti bodů je první o dva body před maďarským Ferencvárosem a právě na maďarské půdě se představí za čtrnáct dní, v Budapešti potřebuje k postupu do osmifinále alespoň remizovat. Hosté prohráli vůbec poprvé a jejich šance se naopak výrazně ztenčily.

KRC má totiž na kontě šest bodů a patří mu třetí pozice, za maďarským vyzyvatelem v tuto chvíli zaostává o tři body. Pokud chce ještě poskočit na druhou pozici zaručující pokračování v evropských pohárech i v jarní části, tak na závěr musí porazit srbského outsidera FK Čukarički alespoň o dva góly a zároveň doufat, že Ferencváros nebude doma bodovat právě s italským favoritem.

Úvodní poločas probíhal v opatrném duchu a na obou výběrech bylo znát, že jde o hodně. Genk se mohl dostat do překvapivého vedení již po necelých pěti odehraných minutách, jenže v obrovské možnosti selhal Fadera, který zakončil svůj samostatný únik jen střelou do pravé tyče. Mírný outsider tohoto čtvrtečního střetnutí přeci jen šel do důležitého vedení v poslední minutě úvodního dějství.

Prosadit se dokázal devětadvacetiletý obránce Joris Kayembe Ditu, když se po finální nahrávce střídajícího Bonsua Baaha zbavil skluzujícího Lucase Martíneze a pak zblízka obstřelil marně se natahujícího brankáře Christensena. Nicméně "Fialky" na sebe nenechaly čekat s odpovědí příliš dlouho a ještě do přestávky bleskově vyrovnali, neboť ve čtvrté minutě nastavení skóroval právě argentinský obránce Lucas Martínez.

Ten se po rohovém kopu a hlavičce Miny nejlépe zorientoval v předbrankovém prostoru a razantní dorážkou z bezprostřední blízkosti rozvlnil síť. Ihned po změně stran chtěl otočit vývoj český krajánek Antonín Barák, jenž nastoupil v základní jedenácte a odehrál devětapadesát minut, ale s jeho hlavičkou si poradil pozorný gólman Van Crombrugge.

Rozhodující okamžik tohoto duelu se zrodil zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Klíčové vítězství pro AFC zařídil argentinský útočník Nicolás González, jelikož s naprostým přehledem proměnil pokutový kop nařízený za nedovolený zákrok Mujaida Sadicka ve vlastní šestnáctce.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele