Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina F, 2. kolo
05.10.2023 21:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Antonín Barák (© AFP)

Fialky opět nepřesvědčily a s maďarským Ferencvárosem pouze remizovaly

Fiorentina byla před zahájením skupiny F považována za největšího favorita na postup do osmifinále Konferenční ligy, jenomže teď ani ve svém druhém zápase nezvítězila a s podceňovaným maďarským Ferencvárosem uhrála stejně jako před čtrnácti dny v belgickém Genku jen nerozhodný výsledek 2:2. Zápas pro ní navíc mohl dopadnout ještě hůře, jelikož z kraje druhého dějství dokonce prohrávala o dvě branky.

AFC se vrátilo do hry o bodový zisk v 66. minutě, kdy snížil český záložník Antonín Barák, jenž se dostal na trávník jen o devět minut dříve jako střídající hráč, konečnou remízu nakonec zařídil ve třetí nastavené minutě další nově příchozí hráč Jonathan Ikoné. Klub z Budapeště se tak díky tomuto nečekanému bodu udržel na čele tabulky se čtyřmi body, Fiorentina naopak klesla na třetí příčku se dvěma body.

Úvodní dvacetiminutovka na stadionu Artemia Franchiho ve Florencii byla v jasné režii hostujícího týmu. Již po necelých sedmi odehraných minutách zahrozil Marquinhos, jehož přízemní střelu po chybné rozehrávce AFC vyrazil před sebe pozorný brankář Terracciano, krátce po odehrané čtvrthodině byl Marquinhos odzbrojen před prázdnou brankou až na poslední chvíli vracejícím se Kayodem.

Ferencváros se dostal do překvapivého vedení ve 25. minutě. Přesnou mušku měl Barnabás Varga, jenž se po zpětné nahrávce Bena Romdhaneho zjevil ve středu pokutového území protivníka a z první usměrnil míč přímo do levého dolního růžku. Poté se až do konce prvního poločasu nic zásadního nepřihodilo, maďarský vyzyvatel přidal druhý senzační gól šest minut po přestávce.

Po rohovém kopu Abu Faniho z levé strany si naskočil mezi dva protihráče důrazný Ibrahim Cissé a prudkou hlavičkou z hranice brankového území pokořil zasahujícího Terracciana. Ihned na to mohl definitivně rozhodnout o překvapivém úspěchu outsidera aktivní Ben Romdhane, nicméně ten po samostatném úniku orazítkoval z bezprostřední blízkosti jen bližší spojnici.

Fiorentina od tohoto okamžiku přidala a naději na bodový zisk vykřesala o čtvrthodiny později. Skórovat dokázal již zmiňovaný Barák, který po pasu Parisiho z levého křídla hlavičkoval přesně k pravé tyči. Domácí se pak hnali za vyrovnáním, avšak ránu Bonaventury zneškodnil brankář Dibusz a pak nebyla uznána trefa Gonzáleze kvůli ofsajdu.

Svěřenci kouče Vincenza Italiana se přeci jen dočkali druhého zásahu v nastaveném čase, neboť francouzský forvard Ikoné si seběhl za defenzívu houževnatého rivala po hlavičce Gonzáleze a z první propálil naprosto bezmocného Dibusze. V poslední možnou chvíli dokonce mohl otočit vývoj na stranu italského týmu agilní González, jenomže jeho volej z otočky minul protější konstrukci o několik decimetrů.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele